Πεδουλάκης: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στα playoffs»!

09 proti pao 1

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε ότι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν είναι να είναι έτοιμος κι ανταγωνιστικός στα playoffs της EuroLeague, ευχήθηκε τα καλύτερα στον Ντέιβιντ Μπλατ κι αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αθηναίου.  

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ανέφερε στην επίσημη πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν:

«Εκτιμώ ότι ουσιαστικά έχω δουλέψει μια φορά στον Παναθηναϊκό. Εκείνα τα δυο χρόνια... παρά κάτι που έμεινα την πρώτη φορά. Η άλλη ήταν "επιστράτευση", έκατσα έναν μήνα, είναι σαν μη γενόμενη στο μυαλό μου. Όσο, λοιπόν, μεγαλώνεις, γίνεσαι πιο σοφός. Πλέον είναι διαφορετικά τα πράγματα, μιλάμε για μια διαφορετική ομάδα. Δεν αλλάζουμε το κομμάτι του πως σκεφτόμαστε για την ομάδα μας. Αυτό που θέλω εγώ είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Παρεμπιπτόντως, να δώσουμε τις ευχές μας στον Ντέιβιντ Μπλατ, να γυρίσει δυνατότερος. 

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια ομάδα γύρω από τους δημιουργούς μας που θα έχει ταχύτητα, να κατεβάσουμε τον μέσο όρο ηλικίας και να βελτιώσουμε το τρίποντο. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αυτά τα κομμάτια με ένα γκρουπ παικτών που έχουν εμπειρία και ξέρουν να... περπατάνε στην EuroLeague, στα πολλά κι απαιτητικά ματς της διοργάνωσης. Μιλάμε για παιδιά που έχουν κίνητρο και δίψα να μπούνε στην EuroLeague. Αυτό είναι στο χέρι μας, να τους δείξουμε πως παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα».

Eν συνεχεία μίλησε για το «χτίσιμο» του εφετινού Παναθηναϊκού: «Την προηγούμενη φορά στήσαμε μια ομάδα γύρω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Δημήτρης ήταν μετρ στο 5 εναντίον 5 κι αυτό είχε αποτέλεσμα. Τώρα μιλάμε για διαφορετική ομάδα. Στα πρώτα 8" ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο και θέλουμε να βελτιώσουμε το 16" ως το 24". Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός στους αγώνες των playoffs έχει ρεκόρ 1-12. Άρα εμείς θέλουμε να μπούμε στα playoffs τον Μάρτιο και να είμαδτε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί. Τα μεγάλα ματς κρίνοντα στα τελευταία 5 λεπτά, όπου ασυναίσθητα οι παίκτες πάνε στο 5 εναντίον 5. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι για εμάς».

Όσον αφορά την απουσία των διεθνών Καλάθη, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη είπε: «Αυτή την περίοδο μας λείπουν τρία βασικά στελέχη αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το κομμάτι». Μάλιστα κλήθηκε να κάνει την εκτίμηση του για την πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο: «Νομίζω ότι υπάρχει αισιοδοξία. Ξέρετε ότι σαν έθνος έχουμε πάντα ένα θέμα, το ποιος θα είναι... καπετάνιος. Αλλά το να το αποδέχεται από μόνος σου, όχι να στο επιβάλουν. Είμαστε ένας λαός που δεν μπαίνει σε καλούπι εύκολα. Νομίζω ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο καπετάνιος σε αυτή την ομάδα. Αυτό βοηθάει πολύ την Εθνική, έχουν αποδεχτεί όλοι τον ρόλο του Γιάννη. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Στα νοκ άουτ μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική βγάζει ένα ζεστό και καλό κλίμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουν δουλέψει όλοι γύρω από αυτό».

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τον τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο τουρνουά «Ακρόπολις»: «Ο Γιάννης θα έμπαινε στην ομάδα και θα βοηθούσε στο rotation, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια των επτά "διαβολοβδομάδων". Και στην EuroLeague, αφού έχει εμπειρία και ικανότητες στο σουτ. Θέλουμε παίκτη αλλά δεν υπάρχει, διότι πρέπει να είναι Έλληνας. Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση και δεν είναι τυχαίο...».