Κιλπάτρικ: «Πρέπει να γίνουμε πάλι... εμείς!»

2127575 1

Μετά το τέλος του Game 2, ο Σον Κιλπάτρικ μίλησε στους εκπροσώπους των ελληνικών media που είχαν ταξιδέψει στην Μαδρίτη και υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα αρκεί να παίξουν όλοι σαν... Παναθηναϊκός, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του για την... επιστροφή του Νικ Καλάθη. 

 Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν στο γενικότερο... ναυάγιο του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ματς της σειράς στη Μαδρίτη. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους «πράσινους» να φανούν ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα ματς των playoffs. Όπερ και σημαίνει ότι η Ρεάλ χρειάζεται μία νίκη ακόμα για να πάρει και φέτος το εισιτήριο του Final 4 προκειμένου να υπερασπιστεί το στέμμα που κατέκτησε πριν από έναν χρόνο στο Βελιγράδι.

Ο ίδιος ο Κιλπάτρικ στήριξε την δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στην αστοχία στα σουτ λέγοντας ότι «είδαμε ότι τα σουτ δεν έμπαιναν. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να σταματάς να παίζεις άμυνα γιατί είναι κάτι που ελέγχεις. Αντίθετα τα σουτ δεν ξέρεις αν θα μπουν πάντα. Και εμείς δεν τα βάλαμε. Και μάλιστα απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως η Ρεάλ, πρέπει να είσαι εύστοχος» σχολίασε αρχικά ο Κιλπάτρικ, ο οποίος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός ότι η άμυνα της Ρεάλ ήταν εκείνη που έκανε τον Παναθηναϊκό να φανεί σε τόσο άσχημη κατάσταση: «Όχι, δεν ήταν η άμυνα της Ρεάλ εκείνη που μας οδήγησε στην ήττα. Εμείς ήμασταν αυτοί που αστοχήσαμε σε ελεύθερα σουτ. Δεν ήταν ότι μας σταμάτησαν και δεν μπορέσαμε να παίξουμε. Απλά ήμασταν άστοχοι.»

Το ερώτημα ωστόσο είναι ένα: Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γυρίσει τον διακόπτη και να ξαναμπεί σε τροχιά πρόκρισης; «Φυσικά και μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Το καλύτερο σε εμάς είναι ότι θα αφήσουμε πίσω μας τι έγινε και θα συγκεντρωθούμε στα επόμενα ματς. Έτσι όπως είναι τα playoffs είναι κάτι που πρέπει να κάνεις. Θα δούμε το βίντεο αλλά δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να κάτσουμε κάτω και να δουλέψουμε αν θέλουμε να κάνουμε περήφανη αυτήν την ομάδα» ενώ ήταν ξεκάθαρος ως προς το τι «πρέπει» να συμβεί: «Απλά να γίνουμε πάλι, εμείς! Να παίξουμε όπως παίζαμε. Η άμυνα πρέπει να είναι το πρώτο και να ξεκινούν τα πάντα από εκεί. Τα σουτ θα έρθουν. Από εκεί και πέρα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να μοιράσουμε σωστά τη μπάλα. Όσοι περισσότεροι παίκτες μπουν στην εξίσωση, τόσο το καλύτερο».

Όσο για τον Νικ Καλάθη και το άσχημο ματς που είχε στη Μαδρίτη; «Ο Νικ θα είναι αυτός που πρέπει. Είναι επαγγελματίας 8 χρόνια και το μόνο που τον νοιάζει είναι πλέον το επόμενο παιχνίδι. Ξέρουμε τον Νικ. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει. Είναι κάτι που θα το κάνει», ενώ κατέληξε μιλώντας για τον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ: «Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοί μας έχουν κάνει ήδη sold out για το 3ο ματς. Όμως έτσι είναι το κοινό μας. Θα κάνει sold out συνέχεια. Είναι κάτι που λατρεύουμε, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας.»