To εκπληκτικό 87% του Παναθηναϊκού στην Basket League!

657687

Μετά τη νίκη στο Λαύριο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε αισίως στις 600 νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 87%!

 Αναλυτικά:

«Το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Betshop Basket League συνεχίστηκε στο Λαύριο. Οι “πράσινοι” έκαναν το 15/15 στο φετινό Πρωτάθλημα και έφτασαν τις 65 διαδοχικές νίκες κανονικής περιόδου. Μαζί με αυτές, συμπλήρωσαν τις 600 σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος και στα χρόνια της Betshop Basket League. Χρειάστηκαν 689 νίκες για να γίνουν η πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό (ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 581) οπότε το ποσοστό νικών τους φτάνει στο 87,07%.

*Σε ένα παιχνίδι που είχε 35 επιθετικά ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε 21, αριθμός ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 20 που είχαν ο Προμηθέας στη Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο και ο Άρης απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo στη Θεσσαλονίκη. Η αντίστοιχη κορυφαία περσινή επίδοση των “πράσινων” ήταν εκείνη των 22 επιθετικών ριμπάουντ που είχαν στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πάντως πήρε μόνο 14 πόντους από τα 21 επιθετικά της ριμπάουντ, μένοντας αρκετά μακριά από την κορυφαία φετινή επίδοση της. Είχε από 20 πόντους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τα 51 συνολικά ριμπάουντ του, αφού το προηγούμενο ήταν τα 47 του αντίστοιχου παιχνιδιού του πρώτου γύρου. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος μετά τα 52 που είχε ο Ήφαιστος στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Κολοσσό H Hotels.

Σε ατομικό επίπεδο...

*Ο Ντεσόν Τόμας σημείωσε το πρώτο του “double-double” στην Betshop Basket League έχοντας 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ ο Ντίνος Μήτογλου έφτασε για δεύτερη φορά σε “double-double” έχοντας 12 πόντους και 10 ριμπάουντ και μετά την επίδοση “10+10” που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Χολαργό. Με αυτά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε τα πέντε στο φετινό Πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικούς παίκτες (δύο έχει ο Καλάθης). Στην περσινή σεζόν είχε οχτώ από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες στα 36 παιχνίδια του, κανονικής περιόδου και πλέι οφ.

*Με το 133ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τους Μουχάμεντ Φαγιέ, Μίλος Τεόντοσιτς και Τρέβον Μπράιαντ, για να “πιάσει” στην 31η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών τον Τόνι Κόστνερ.

*Έχοντας 4/6 βολές, ο Ίαν Βουγιούκας ξεπέρασε τις 500 εύστοχες στην καριέρα του στην κατηγορία. Έχει πλέον 502/693 (72,43%).

Ο Κακλαμανάκης 4ος σκόρερ του Λαυρίου Aegean Cargo

Κατά μία θέση ανέβηκε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης στη λίστα των πρώτων σκόρερ του Λαυρίου Aegean Cargo. Με τους έξι πόντους του, έφτασε τους 414, προσπέρασε τον Μπράντον Γιανγκ που είχε 411 στη διετία 2015-17 και έγινε ο 4ος σκόρερ της ομάδας της λαυρεωτικής.

*Το Λαύριο Aegean Cargo τελείωσε το παιχνίδι έχοντας έξι ασίστ, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League. Το προηγούμενο ήταν οι επτά ασίστ που είχαν η ομάδα της λαυρεωτικής στην 1η, ο Ήφαιστος στην 3η, η Κύμη και το Περιστέρι Βίκος Cola στη 10η αγωνιστική. Οι έξι ασίστ ήταν και η περσινή, χαμηλότερη επίδοση και τη σημείωσαν δύο φορές τα Τρίκαλα BC Aries εκτός με τον Ολυμπιακό και εντός έδρας με τον Κολοσσό H Hotels.

*Η 16η αγωνιστική έφυγε ως η πρώτη στην οποία πέντε ομάδες έμειναν χωρίς τάπα. Μετά το Περιστέρι Βίκος Cola, τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, μηδενική επίδοση είχε σήμερα και το Λαύριο Aegean Cargo κάτι που έγινε για πρώτη φορά φέτος.»