Πασκουάλ: «Η κύρια ευθύνη είναι του προπονητή»

2014715 1

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε (7/12, 21:30) στο ΟΑΚΑ, στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα, πήρε την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να επιστρέψει στο επίπεδο που μπορεί. 

 «Πρώτα, παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να έχουμε κίνητρο. Πρέπει να επιστρέψουμε στο επίπεδό μας. Η Φενέρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχουν χάσει ένα ματς από την αρχή της σεζόν. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, από το υψηλότερο επίπεδο της Euroleague. Ξέρουμε ότι εδώ μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε με την βοήθεια των φιλάθλων μας» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

«Μίλησα για όλους τους παίκτες που ήταν πέρσι εδώ. Είναι λογικό αυτό, με κάποιους παίκτες δουλεύουμε δύο χρόνια και έχουμε πετύχει πολλά σε αυτό το διάστημα. Είναι λογικό πως αυτοί οι παίκτες και ο προπονητής δείχνουν στους υπόλοιπους τον δρόμο. Η κύρια ευθύνη είναι πάντα του προπονητή».

Όσο για το ντεφορμάρισμα του Νικ Καλάθη, είπε: «Όπως όλοι οι παίκτες, ο Νικ έχει καλές και κακές στιγμές. Ήταν απίστευτος πέρσι και τώρα προσπαθεί να βρει τον δρόμο του. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι σίγουρα στο επίπεδο που θέλουμε, όπως και άλλοι παίκτες. Δουλεύει σκληρά και εμείς παλεύουμε να τον βοηθήσουμε σε αυτό. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και έχουμε μπροστά μας δρόμο».

Και κατέληξε μιλώντας για το ματς τη Φενέρ και τα όσα χρειάζεται να κάνει η ομάδα του προκειμένου να φτάσει στη νίκη: «Όλα είναι σημαντικά απέναντι στη Φενέρ. Δεν είχαν τον Σλούκα στην Βαρκελώνη και κέρδισαν εύκολα. Είναι μία απίστευτη ομάδα, που κάνει πολλά πράγματα σωστά στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για όλα. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Είναι σημαντικό να είμαστε τέλειοι σε κάθε θέση, γιατί η Φενέρ είναι παντού εξαιρετική».