ΜακΚίσικ: «Ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του εποχή, αλλά στο παρελθόν»

5809593 1 1024x683

Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ σχολίασε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, τον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» και την παρουσία του στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και ο Σακιέλ ΜακΚίσικ μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ για την επιτυχία των «ερυθρόλευκων» στα Δυο Αοράκια.

- Ποια είναι η σημασία της κατάκτησης του δεύτερου Κυπέλλου στην Ελλάδα για σένα;
«Σημαίνει τα πάντα. Βλέπετε, όταν ξανάρχισε η σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις, είχαμε το μυαλό μας στους στόχους και είναι φανταστικό να τους πετυχαίνεις».

- Οπότε, η απόφασή σου να μείνεις και να παίξεις άλλη μια χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν σωστή;
«Ναι, ναι, πάντα αυτή είναι η απάντηση».

- Αλλά και η ομάδα επίσης ήθελε να μείνεις οπότε η σχέση σας είναι πολύ ισχυρή.
«Ναι, ξέρετε, είναι το σπίτι μου. Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία, ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία και έτσι για εμένα, δεν μπορώ να δω πραγματικά ότι μπορώ να παίξω έτσι σε άλλη ομάδα».

- Ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός προκαλεί τις επευφημίες από παντού. Όλοι χειροκροτούν τον τρόπο που παίζετε.
«Είναι ένα είδος παιχνιδιού χωρίς εγωισμούς. Όταν όλοι συνειδητοποιούν ότι οι πόντοι δεν μετράνε αλλά αυτό που μετράει είναι οι νίκες, αυτό βγάζει πολύ πίεση από τον καθένα μας, δεν χρειάζεται να κοιμάσαι με τη σκέψη ότι πρέπει να σκοράρεις 20-30 πόντους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παίξεις σαν ομάδα. Αυτό είναι αποτελεσματικό».

- Ποια είναι τα κλειδιά του παιχνιδιού που σας δίνουν τις νίκες;
«Λοιπόν, ο Σάσα Βεζένκοβ έχει να κάνει πολύ με αυτό... Μας βοηθάει που τον έχουμε στην ομάδα μας και είμαι χαρούμενος για αυτό. Αλλά όπως είπα και πριν, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς από μας που βγαίνει στο γήπεδο και να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Τα πάντα είναι για την ομάδα».

-Μετά από μια μεγάλη περίοδο εκτός πρωταθλήματος, το να κερδίζεις τους τίτλους είναι κάτι ιστορικό και σπουδαιο...
«Ξέρετε, ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του εποχή, αλλά στο παρελθόν. Μπορείς να δεις ότι έχουν κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Τώρα αυτο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να ελέγχουμε τον ανταγωνισμό. Αν κερδίζουμε τους τίτλους, είναι η δική μας εποχή. Να το εκμεταλλευτούμε κερδίζοντας όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε».