Τα έκανε... μαντάρα στο τέλος και το πλήρωσε

sloukas 3

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 50-61 (28'), αλλά στη συνέχεια έκανε πολλά λάθη, έχασε τα ριμπάουντ και είδε την Μακάμπι να τον νικάει με 90-84.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που επικρατεί του Ολυμπιακού όταν αυτός παίζει μακριά από το ΣΕΦ. Η ομάδα του Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε το κακό τελευταίο δεκάλεπτο των «ερυθρόλευκων» και νίκησε με 90-84. Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να προηγείται με 11 πόντους διαφορά (50-61), είδε τον αντίπαλο να αντιδρά όπως σε άλλες περιπτώσεις έκανε αυτός, έχασε την συγκέντρωσή του και γνώρισε την ήττα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα και στην επίθεση είχε τις 5 γρήγορες ασίστ του Γουόκαπ να κάνουν πρωταγωνιστή τον Παπανικολάου ο οποίος με 7 γρήγορους πόντους έβαλε μπροστά την ομάδα τους με 8-15 (6'). Τα εύστοχα τρίποντα των Μπόλντγουιν, Χόλινς και ΝτιΜπαρτολομέο έδωσαν ρυθμό στους γηπεδούχους και κυρίως τους δικαίωσαν για την επιμονή τους σε μακρινά σουτ (22-20, 10').

Σλούκας και Πίτερς μπήκαν γρήγορα στην εξίσωση του σκορ και βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να προσπεράσουν με 28-33 (14'). Ο Μπόλντγουιν βρέθηκε σε «ρεβανσιστική» διάθεση κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες τους και χάρη σε αυτόν η Μακάμπι έμενε κοντά στο σκορ (36-38, 17').

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, μάζευε όλα τα ριμπάουντ και έκανε την ζωή των γηπεδούχων δύσκολη. Στην μπροστινή πλευρά του παρκέ Κάνααν, Βεζένκοβ και Παπανικολάου συνδέθηκαν με το καλάθι και το σκορ έγινε 46-56 (25'). Ορισμένα διαδοχικά λάθη των «ερυθρόλευκων» έδωσαν δικαίωμα στην Μακάμπι να βρει λύσεις, όμως για λίγα λεπτά αφού η επιστροφή του Σλούκα στο παρκέ έφερε μαζί της σκορ και ηρεμία (50-61, 28').

Η Μακάμπι έγινε πιο επιθετική στην άμυνά της, πίεσε την πάσα των «ερυθρόλευκων» και με καλάθι του Μπράουν μείωσε σε 70-71 (34'), με το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο αμυντικό ριμπάουντ και στα λάθη να επανεμφανίζεται ύστερα από ώρα. Ο Λαρεντζάκης προσπάθησε για μία τελευταία αντίδραση, αλλά δεν ήταν αρκετή. Οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους και ο Μάρτιν με τρίποντο έκανε το 80-74 (38'). Δύο θεωρητικά εύκολα χαμένα καλάθια φρόντισαν ώστε ο Ολυμπιακός να μην διεκδικήσει τη νίκη στο τελευταίο λεπτό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 43-45, 63-69, 90-84