Θρύλος έτοιμος για... όλα

walkup4

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, επικρατώντας με το ευρύ 94-55 για τη δεύτερη μέρα του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» και δείχνει έτοιμος για τη σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει σε μία εβδομάδα με το Super Cup.

Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε απλώς βελτιωμένος, αλλά πολύ πολύ καλύτερος στο δεύτερό του φιλικό επί κυπριακού εδάφους και επικράτησε με 94-55 του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα.

Δεν είναι μόνο η διαφορά αλλά ο τρόπος που ήρθε η επικράτηση με τη συγκέντρωση και την ενέργεια στην άμυνα και κυρίως την εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση που κατέληξε στο 10/22 από το τρίποντο. Οι σταθερές της περσινής σεζόν (πάντα με την απουσία του Σλούκα στην Κύπρο) σταδιακά επανέρχονται, με τον Βεζένκοβ να παίρνει χρόνο και να σκοράρει 19, τον διόσκουρό του στο «4», Άλεκ Πίτερς να προσθέτει 11 (3/4 τρίποντα) και τον Φαλ να δίνει υπόσταση στη ρακέτα. Λαρεντζάκης και Παπανικολάου είχαν και πάλι τα διαστήματά τους στην επίθεση, σκοράροντας 15 και 11 πόντους αντίστοιχα

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα σκόραραν 94 πόντους, κρατώντας τον -χωρίς Νέντοβιτς- Ερυθρό Αστέρα στους 55, με μόλις 18 στο δεύτερο ημίχρονο και κορυφαίο σκόρερ τον Μίτροβιτς με 12.

Τρομερός Βεζένκοβ από το ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε όπως ακριβώς με τη Χάποελ Χολόν... φορτσάτος στην αναμέτρηση, όμως κόντρα στους Σέρβους είχε και την απαιτούμενη διάρκεια. Με τους Φαλ και Βεζένκοβ στην πεντάδα, ήτοι το περσινό του δίδυμο, πάτησε πολύ περισσότερο στη ρακέτα

σημαδεύοντας τον Γάλλο, που ήταν για άλλη μια φορά παράγοντας και στην άμυνα. Από την πλευρά του ο Σάσα ξεκίνησε «καυτός» με 11 πόντους και ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος το ανοιχτό γήπεδο προηγήθηκε με 18-2.Επτά λεπτά του πήρε του Ερυθρού να σκοράρει το πρώτο του καλάθι, μετά τα 0/8 τρίποντα με τα οποία ξεκίνησε την αναμέτρηση, με τους Γουόκαπ και Κάνααν να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό. Με την είσοδο της second unit από τους δύο πάγκους οι Σέρβοι μπόρεσαν να... αναπνεύσουν, βρίσκοντας λύσεις με τον Μίτροβιτς. Ο σέντερ του Ερυθρού φόρτωσε με φάουλ τους Μπλακ και Μπολομπόι, σκοράροντας 9 πόντους σε 6 λεπτά, με τον Αστέρα να πλησιάζει στο 29-22. Και πάλι όμως τα σουτ του Πίτερς και του Λαρεντζάκη έδωσαν στον Ολυμπιακό αέρα διψήφιας διαφοράς. Ο Έλληνας διεθνής ευστόχησε σε δύο τρίποντα από την περίμετρο, με τους Πειραιώτες να παίρνουν αρκετά καλό βαθμό στην κυκλοφορία της μπάλας, τελειώνοντας το ημίχρονο με 16 ασίστ και 5/9 τρίποντα.

Ωστόσο το 47-30 του τελευταίου λεπτού «κόπηκε» σχεδόν στη μέση με ένα buzzer-beater του Μάρκοβιτς στο φινάλε του ημιχρόνου για το 47-37.

Χάθηκε στον ορίζοντα ο Ολυμπιακός

Με την επιστροφή των starters το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο Ολυμπιακός επανέφερε στο παρκέ δύο στοιχεία, την πίεση πάνω στην μπάλα και το σημάδι στον Φαλ. Ο Γάλλος αφού έβγαλε μερικές άμυνες στις αλλαγές, έγινε στόχος στο ποστ και ο Γουόκαπ δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του.

Με τον Παπανικολάου να σκοράρει 7 γρήγορους πόντους και τους «ερυθρόλευκους» να εκτελούν 7/11 τρίποντα ύστερα από 15 λεπτά, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 (65-45). Η ένταση του Ολυμπιακού και τα χέρια που έμπαιναν συνεχώς πάνω στην μπάλα, καθήλωσαν τον Αστέρα στους 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο για το 74-49 του 30ου λεπτού.

Με το αναμενόμενο rotation σειρά πήρε ο Πίτερς στην τελευταία περίοδο. Δύο δικά του μακρινά σουτ και ένα δίποντο ανέβασαν και άλλο την τιμή του σκορ στους 30 (84-54) για να ακολουθήσουν πέντε διαδικαστικά λεπτά. Ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, αφού έκλεισε χαρακτηριστικά το παιχνίδι με τον Τζορτζ Πάπας δίπλα στους Λούντζη, Λαρεντζάκη στην περιφέρεια. Χωρίς να μειώνεται η διάθεση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός προσέγγισε τη... 40άρα, με το τελικό 94-55 να επισκιάζεται από τον τραυματισμό του Ντόμπριτς που έφυγε υποβασταζόμενος από το παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-37, 74-49, 94-55

 

1

1