Εμφατική επιστροφή στην Ελλάδα και πρόκριση για τον Ολυμπιακό

232 2

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού με 67-94 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου παίζοντας καλό μπάσκετ σε μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις με νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο με 67-94. Οι Πειραιώτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης επέβαλλαν πλήρως την ανωτερότητά τους και παρά την καλή προσπάθεια των γηπεδούχων για τα δεδομένα, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας και περιμένουν είτε το Μαρούσι είτε τον Ηρακλή (εκτός έδρας) που παίζουν αύριο (17:00).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, αλλά κάθε ομάδα είχε διαφορετικό στόχο στην επίθεσή της. Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να ακουμπήσει την μπάλα στο χαμηλό ποστ με τους Τόμας Ουόκαπ, Μουσταφά Φαλ ενώ ο Κολοσσός βρήκε πέντε εύστοχα τρίποντα για το 19-15 (7'). Οι συνεργασίες Σλούκα με Φαλ μετά από πικ εν ρολ πρόσφεραν λύσεις στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου κάτι που είχε αποτέλεσμα να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου (26-28).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να εκμεταλλευτεί το βάθος του πάγκου του και έτσι οι αλλαγές του έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων (29-36, 13') χάρη στην πιεστική άμυνα αλλά και 8 πόντους του Γιαννούλη Λαρεντζάκη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το επίπεδο πίεσης της άμυνας των «ερυθρόλευκων» είχε ανέβει κατακόρυφα κι έδινε κι εύκολα καλάθια στην επίθεση με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ να κάνει το 32-43 (15'). Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι Πειραιώτες κατάφεραν με την ποιότητά τους να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (42-53) παρά την πολύ καλή προσπάθεια των γηπεδούχων.

 

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 11-0 χάρη στους Ουόκαπ, Λαρεντζάκη και Φαλ και το σκορ να μετατρέπεται σε 42-64 (24'). Ο Κολοσσός διά χειρός Μαργαρίτη «έλυσε» το επιθετικό πρόβλημα, δυσκόλεψε για λίγο τους φιλοξενούμενους με την άμυνά του μειώνοντας σε 48-64 (28').

Ο Κολοσσός με πρωταγωνιστή τον Μίλερ και τον Ουίλιαμς έριξε την διαφορά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (60-73, 34'). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός συγκεντρώθηκε, έπαιξε καλύτερο μπάσκετ και στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα γρήγορα η διαφορά να πάει ξανά στους 18 πόντους (62-85, 37'). Ο Ζαν Σαρλ ήταν ασταμάτητος, οι περιφερειακοί τον... τάιζαν συνέχεια και τα πάντα έγιναν πιο εύκολα με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Πειραιώτες στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας (67-94).

 

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 42-53, 48-66, 67-94

Stats

Stats