Μπαρτζώκας: «Σοκ η άμυνα μας στο πρώτο δεκάλεπτο»

3012944 1

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ειδική αναφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο και στο γεγονός ότι δέχθηκε 29 πόντους δίνοντας αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στην Εφές. 

 Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε την 6η αγωνιστική της EuroLeague και λίγο μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές,ο έμπειρος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι προφανές οτι προσπάθεια δεν ήταν αρκετά για να κερδίσουμε μια ταλαντούχα ομάδα όπως η Εφές. Έχουν μεγάλη εμπειρία , ξέρουν πότε να επιτεθούν, που να χτυπήσουν και πότε να κάνουνε υπομονή. Και αν δείτε τα στατιστικά η περιφέρεια της Εφές έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα. Για να πω την αλήθεια είμαι σοκαρισμένος και δεν μπορώ να καταλάβω αμυντική μας συμπεριφορά στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και δεχθήκαμε 29 πόντους.

Ξεκίνησε η Εφές με 8/8 και δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα φάουλ. Ο,τι και αν έγινε μετά ίσως να μην ήταν αρκετό γιατί όταν αφήνουν τόσο ταλαντούχους παίκτες μέσα στο παιχνίδι είναι πρόβλημα. Μαθαίνουμε σε κάθε ματς και πρέπει να συγκεντρωθουμε στο επόμενο ματς. Βλεπουμε τα αποτελέσματα της EuroLeague τα οποία είναι τρελά. Όπως μετά από μια νίκη πρέπει να την ξεχάσουμε, έτσι και μια ήττα πρέπει μετά να την αναλύσεις.»

Και συνέχισε: «Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Η Εφές έχει την ευτυχία να έχει σχεδιαστεί καλά και να έχει την ευτυχία να έχει ίδιο κορμό. Παίκτες που παίζουν καιρό μαζί. Ο Λάρκιν μπορεί να μην είχε καλούς αριθμούς στα πρώτα δεκάλεπτα, αλλά ήταν αποφασιστικός γιατί έβαλε δύο τρίποντα και ένα δύσκολο ντραιβ που τελείωσε το ματς. Είδατε και τους Μίτσιτς, Μπομπουά, Σιμόν πόσο καλή δουλειά κάνουν. Η Εφές είναι αυτή και ο Ολυμπιακός είναι κάτι άλλο. Δεν μου αρέσει να μετράω τα μπάτζετ. Θέλουμε να χτίσουμε ομάδα με χαρακτήρα και στο πρώτο δεκάλεπτο αυτός ο χαρακτήρας δεν υπήρχε στο γήπεδο.»

Για το πρώτο δεκάλεπτο: «Είχαμε κάνει καλές προπονησεις, με μεγάλη ένταση και συγκέντρωση. Γι' αυτό και είπα ότι είναι σοκαριστικό ότι δεν ακουμπήσαμε κανέναν αντίπαλο. Δεν κάναμε κανένα φάουλ. Όταν αυτό συμβάινει μπορείς να αναλύσεις πολλά πράγματα.. Και να ρωτήσεις και παίκτες για ποιον λόγο έγινε αυτό. Δεν βάλαμε τα χέρια μας στην μπάλα. Ήμασταν πάντα μακριά και κέρδιζαν στις αποστάσεις. Και όταν έχει χώρο ένας παίκτης σαν τον Μίτσιτς ειναι δύσκολο να αντιδράσει η ομάδα. Πρέπει να δρας και όχι να αντιδράς.»

Και κατέληξε: «Τα ριμπάουντ έπαιξαν ρόλο. Εμείς κάναμε εφτά τάπες, είχαμε κλεψίματα, αλλά δεν πήραμε πόντους από εκεί. Ήταν κάποιες κομβικές φάσεις. Είχαμε καλύτερους αριθμούς επιθετικά, αλλά ακόμα και όταν προηγήθηκαμε, η Εφές ήξερες πώς και πού να χτυπήσει. Ήταν ένα κομβικό σημείο αυτό, όπως και τα τρίποντα του Λάρκιν, ήταν καθοριστικά για το αποτέλεσμα. Η δική μου σκέψη είναι ότι πρέπει να έχουμε δράση και όχι αντίδραση. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε βλέπεις αυτούς τους παίκτες να κυριαρχούν και αυτό είναι λάθος»