Σάγκαντιν: «Tο σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να πάρει την EuroLeague το '97»

2656000 1

Ο εμβληματικός προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνα που είχε αποκλείσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final 4 της Ρώμης, εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας ότι το «σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης».

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «siol.net» και με αφορμή τα 23 χρόνια από το Final 4 της Ρώμης και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίουαπό τους «ερυθρόλευκους», ο Σλοβένος τεχνικός, είπε χαρακτηριστικά:

«Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενώ γενικός γραμματέας της FIBA ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Το σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει την EuroLeague. Δυστυχώς είχαν γίνει πολλά πράγματα τότε. Και αυτός ήταν  και ένας λόγος για να διασπαστεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γι' αυτό και γεννήθηκε αργότερα η ULEB. Η κατάσταση μετά βελτιώθηκε. Για να επιστρέψω σε αυτό που έλεγα, ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Και η 3η θέση που κατακτήσαμε ήταν μεγάλο επίτευγμα για μας και φυσικά δεν άξιζε να έχουμε πικρή γεύση...» ήταν τα λόγια του Σάγκαντιν.