Κεμζούρα: «Καμία ομάδα δεν θέλει να χάσει δύο παιχνίδια στην σειρά»

4987861

Λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση με την Χίμκι, η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Βελιγράδι, όπου αύριο (20/12, 20.00) θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα και ο Κεστούτις Κεμζούρα τόνισε ότι η ομάδα του οφείλει πρώτα να είναι έτοιμη πνευματικά.

 O Κεστούτις Κεμζούρα, κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού, παραδέχτηκε τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με την Χίμκι, ενώ έδωσε το σύνθημα και για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που ολοκληρώνει την διαβολοβδομάδα των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι είχε καλό τέλος για εμάς. Ήταν σπουδαίο το φινάλε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα. Έχει την 3η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Επίσης, είναι μια από τις τρεις καλύτερες στην κατηγορία των κλεψιμάτων. Θεωρώ πως θα παίξουν πολύ σκληρά. Έχασαν στον προηγούμενο παιχνίδι στην Μόσχα και τώρα επιστρέφουν στο σπίτι τους να παίξουν μπροστά στους φιλάθλους τους. Καμία ομάδα, κανένας προπονητής και κανένας παίκτης δεν θέλει να χάσει δύο παιχνίδια στην σειρά, ειδικά όταν παίζει μέσα στην έδρα του.

Οπότε εμείς θα πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, την σκληράδα τους και την έντασή τους. Τακτικά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές, όχι όμως πολλές καθώς δεν υπάρχει χρόνος. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και οι παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν ενέργεια στην αναμέτρηση της Παρασκευής».

Ερωτηθείς αν τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, απάντησε: «Ναι, μπορεί να διορθωθεί. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό. Χθες σε κάποιο σημείο μπερδευτήκαμε λίγο  με την πικ εν ρολ άμυνα, εκείνοι ‘ζεστάθηκαν’, ο Σβεντ ευστόχησε σε κάποια δύσκολα τρίποντα και το παιχνίδι γύρισε. Όταν εσύ δεν με συνέπεια σκοράρεις και χάνεις ευκαιρίες, ο αντίπαλος αν είναι εύστοχος γυρίζει το παιχνίδι. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και προσπαθούμε να βρούμε τους συνδυασμούς παικτών που παίζουν μαζί καλύτερα, που ταιριάζουν καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Αυτό το βλέπουμε μέσα από τις προπονήσεις, μέσα από το παιχνίδι και συνεχώς θα βελτιωνόμαστε».