O Μάικ Τζέιμς «εκτέλεσε» τον άστοχο Ολυμπιακό!

D1piux6WkAwK7Tb 1

Διπλή ζημιά για τον Ολυμπιακό, αφού όχι μόνο έχασε τον Σπανούλη με τραυματισμό στο δεξί του πόδι, αλλά είδε και τον Μάικ Τζέιμς να πραγματοποιεί φοβερή εμφάνιση και να οδηγεί την Αρμάνι Μιλάνο στη ΄νικη με 66-57! 

 Οι ερυθρόλευκοι έπεσαν στο 13-13 και πλέον άρχισαν να τους... ζώνουν τα μαύρα φίδια όσον αφορά και την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.  Τώρα, οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για την διπλή αγωνιστική της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν (εντός, 19/3) και την Γκραν Κανάρια (εκτός, 21/3), σε δύο «must win» παιχνίδια.

Με 24/64 σουτ τελείωσαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι», ενώ έξω από τα 6,75μ. είχαν το επίσης τραγικό 2/16. Από την άλλη, έβλεπαν τον Τζέιμς να τους… πληγώνει με κάθε τρόπο και να τους φορτώνει το καλάθι με 27 πόντους. Από την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισε ο Μιλουτίνοφ με 13 πόντους, με τον Γουίλιαμς-Γκος να είχε 11 και τον Βεζένκοβ 10. Ο  Ολυμπιακός πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη στα πρώτα λεπτά του ματς. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έμεινε εκτός λόγω διαστρέμματος και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να καλύψουν την απουσία του, κάτι που έγινε αντιληπτό κυρίως στο μπροστινό μέρος του παρκέ. 

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ένα μικρό... Βατερλώ για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε... άλλο γήπεδο και η Αρμάνι κατάφερε να πετύχει γρήγορα 13 πόντους, αφήνοντας την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ στα ρηχά (13-2, 5'). Το θετικό πάντως ήταν πως οι Πειραιώτες αντέδρασαν και μείωσαν άμεσα (15-10, 6'), όμως η «τρύπα» στα ριμπάουντ (13-6) και ο Μάικ Τζέιμς (9π.) κράτησαν τους Ιταλούς σε ρόλο οδηγού στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-10).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με πέντε σερί πόντους από Παπανικολάου και Πρίντεζη, γεγονός που έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση τεσσάρων πόντων από τους γηπεδούχους (19-15, 11'). Παρά την αστοχία των φιλοξενούμενων, η Αρμάνι δεν έβρισκε σκορ και αυτό έφερε την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ακόμα πιο κοντά (21-19, 15'). Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός και ο μικρός τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη επηρέασε τους Πειραιώτες, με τις δύο ομάδες να χάνουν εντελώς την επαφή τους με το καλάθι για περίπου 4 λεπτά. Ο Παπανικολάου έδωσε την λύση και ισοφάρισε (23-23, 19'), διαμορφώνοντας μάλιστα και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στα αξιοσημείωτα οι μόλις 4 πόντοι που πέτυχε η Αρμάνι στο δεκάλεπτο και το επιμέρους 13-4 του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ανέκτησαν το προβάδισμα με ένα μικρό 6-0 (29-23, 21'). Ο Ολυμπιακός επέτρεψε στην Αρμάνι να επιβάλλει τον ρυθμό της και οι Ιταλοί βρέθηκαν να προηγούνται με 9 (34-25) στο 23'. Ο Ουίλιαμς - Γκος... ξύπνησε και οι Πειραιώτες μείωσαν εκ νέου (36-32, 27'), όμως οι Ιταλοί παρέμειναν σταθερά μπροστά, «χτίζοντας» μάλιστα και διψήφια διαφορά στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου (49-39).

Το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε Αρμάνι και οι Ιταλοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με τον Μάικ Τζέιμς να... σκοράρει από παντού, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στους 16 (59-43, 34') και ουσιαστικά καθάρισαν από νωρίς το ματς. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ και η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε σε μία άνετη νίκη, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τα πλέι-οφ.