Σφαιρόπουλος: «Η διάρκεια θα μας φέρει στην κορυφή»

4244345

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε το νέο στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού και υπενθύμισε πως οι Πειραιώτες θέλουν χρόνο ενώ οι υποχρεώσεις «τρέχουν».  

 «Αρχικώς να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για τη συνεργασία. Τα 7 χρόνια συνεργασίας λένε πολλά. Σημαίνει, κυρίως, ότι και οι δυο εταιρείες λειτουργούν σωστά... Ότι η συνεργασία πάνω απ' όλα λειτουργεί σωστά. Όσον αφορά την τύχη στη στιγμή, εμείς θέλουμε να έχουμε τύχη όλη τη χρονιά. Σίγουρα όσο δουλεύεις θα υπάρχουν κάποιες άτυχες στιγμές όμως έχοντας το ΣΚΡΑΤΣ στο πέτο μας, θα έχουμε την έξτρα τύχη που χρειαζόμαστε και αυτή τη χρονιά για να πάμε καλά» εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Ολυμπιακού. 

Στη συνέχεια σχολίασε τι καινούριο θα δείξει ο Ολυμπιακός στο στιλ παιχνιδιού του: «Η ομάδα έχει αλλάξει. Νομίζω πως έχουμε πάρει κάποιους παίκτες που "κουμπώνουν" καλύτερα με τους προηγούμενους. Έχουμε μία βάση Ελλήνων παικτών που είναι η σταθερά του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι αυτή η βάση εμπλουτίστηκε με έμπειρους παίκτες από την Euroleague και κάποιους από το ΝΒΑ που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο. Είναι μία καινούρια ομάδα όσον αφορά τη χημεία της. Θα χρειαστούμε χρόνο. Οι υποχρεώσεις, βεβαίως τρέχουν. 

Το ξέρουμε όλοι αυτό. Ξεκινάμε με το Κύπελλο την Τετάρτη, πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, μετά αρχίζουμε και στην Euroleague με πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια. Έχουμε δουλέψει αυτό το διάστημα, είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς, όμως κοιτάμε μπροστά. Έχουμε βάθος ως ομάδα και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και το βάθος και την ποιότητά μας, ώστε να έχουμε διάρκεια. Γιατί η διάρκεια είναι αυτή που στο τέλος θα σε κρατήσει ψηλά και όταν κρίνονται οι τίτλοι την άνοιξη να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου στιγμή για να τους διεκδικήσεις».

Ο Σφαιρόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του Ρόμπερτς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ακόμη δεν ξέρουμε πως θα είμαστε ακόμη και μεθαύριο στο ματς του Κυπέλλου. Ο Ρόμπερτς σίγουρα θα είναι εκτός και από εκεί και πέρα θα δούμε μέρα με την ημέρα πως πάνε ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Στρέλνιεκς, τα παιδιά που είχαν μικροτραυματισμούς και είχαν μείνει έξω». Ο Ρόμπερτς θα είναι σίγουρα εκτός με τον Παναθηναϊκό; «Δεν το ξέρουμε. Μάλλον ναι!».