Περαιτέρω ενίσχυση με Ουάσινγκτον η Κύμη

was

Η Κύμη απέκτησε τον Αμερικανό φόργουορντ Ντεβόν Ουάσινγκτον, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Κύμης

«Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Αμερικάνο αθλητή Devaughn Washington, ο οποίος γίνεται ο δεύτερος ξένος που υπογραφεί στην ομάδα μας σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο, καθως είχε προηγηθεί η απόκτηση του Rod Camphor.

Ο Washington πληρούσε στο ακέραιο τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο κόουτς Καστρίτη για το νέο 4άρι της ομάδας και για αυτό τον λόγο η διοίκηση της ΚΑΕ έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητή και να αποκτήσει τον παίκτη. Η συμφωνία τελικά επήλθε χτες το βράδυ, με τον Washington να φορά την φανέλα της Κύμης για την σεζόν 2018/19.

Ο Αμερικάνος φόργουρντ είναι 29 ετών(γεννημένος στις 29/3/1989) και έχει ύψος 2.04 μ. Την σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας με την Balkan Botevgrad, όπου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος. Παράλληλα με τις αμυντικές του επιδόσεις, ο Washington ήταν πολύ καλός και στον επιθετικό τομέα, έχοντας σε 34 παιχνίδια 14,2 πόντους  με 58,5% στα δίποντα και 40,2% στα τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος.

Εκτός από ην Βουλγαρία, ο Washington έχει περάσει από τα πρωταθλήματα της Τουρκίας, της Ουρουγουάης, της Ιαπωνίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας, ενώ φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Ohio. Πλέον θα γίνει κάτοικος Ελλάδας και εμείς τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε να έχει μια επιτυχημένη σεζόν με την ομάδα της Κύμης.»