Η Κύμη συμφώνησε με το "κακό παιδί" της ΑΕΚ

ortonΜε τυμπανοκρουσίες είχε έρθει στην ΑΕΚ πέρυσι, αλλά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων δεν στέριωσε και αποτέλεσε γρήγορα παρελθόν, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα επίσημο αγώνα.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Όρτον που επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό της Κύμης. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ θα αντικαταστήσει τον Τζόρνταν Μόργκαν, που μετά την εντυπωσιακή απόδοσή του εναντίον του Ολυμπιακού, το νυχτοπερπάτημά του κόστισε ένα κάταγμα στο δεξί χέρι, από καβγά που είχε σε μπαρ στο Γκάζι.

Το ντεμπούτο του Όρντον θα γίνει το Σάββατο στον αγώνα της Κύμης με το Λαύριο

.Και η επίσημη ανακοίνωση των «νεοφώτιστων»:

"Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS ανακοινώνει επισήμως την έναρξη της συνεργασίας της με τον  Αμερικάνο σέντερ Ντάνιελ Όρτον. Ήταν εξαρχής ο βασικός στόχος για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τζόρνταν Μόργκαν, αλλά ήταν πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που έχει γίνει Draft 1ου γύρου στο  NBA, ενώ έχει αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου! Μετά από συντονισμένες ενέργειες όμως η διοίκηση της ομάδας μας κατάφερε να πείσει τον 27χρονο αθλητή να στείλει υπογεγραμμένο το νέο του συμβόλαιο και να τον ντύσει με την φανέλα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης SEAJETS!Ο Ντάνιελ Όρτον γεννήθηκε στις 6/8/1990 και έχει ύψος 2.08μ.

Το 2010 ως πρωτοετής στο πανεπιστήμιο έγινε Draft 1ου γύρου(Νο 29) από τους Orlando Magic, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε στην D-League με τους  New Mexico Thunderbirds. Την σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο NBA με το Orlando, ενώ αργότερα φόρεσε και την φανέλα των Oklahoma City Thunder και Philadelphia 76ers. Αφού πέρασε από την Κίνα και από τις Φιλιππίνες, το 2015 ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, όπου έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια έπαιξε, στο NBDL, στο Πουέρτο Ρίκο, και στην Κίνα, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν το πρωτάθλημα του Λιβάνου».