Έφυγε από το "σπίτι" του

fragias

Ο Κολοσσός προχώρησε στην αλλαγή προπονητή αντικαθηστώντας τον Βασίλη Φραγκιά , με τον Στέργιο Κουφό. Η απομάκρυνση από τον πάγκο των Ροδιτών για τον Έλληνα προπονητή , δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι μια απομάκρυνση προπονητή σαν όλες τις άλλες.

 Ο 52χρονος προπονητής είχε "δεθεί" πολύ με την ομάδα και κυρίως με το νησί. Αρκετά συχνά δήλωνε πως η Ρόδος είναι "σπίτι" του και ο Κολοσσός "οικογένειά" του. Ο Βασίλης Φραγκιάς έχει κλείσει 7 χρόνια συνολικά (όχι συνεχόμενα) στον πάγκο της ομάδας και αυτή είναι η τρίτη φορά που αποχωρεί από τον Κολοσσό. Ίσως να είναι και η πιο συναισθηματική. Ο Κολοσσός με τον Φραγκιά στον πάγκο έχει φτάσει μέχρι την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια και τέταρτη στα πλέι οφ τη σεζόν 2011-12 παίρνοντας και το εισητήριο για τη συμμετοχή στο Γιούροκαπ. 

Η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών έγινε τη σεζόν 2002-03 όταν ακόμα ο Κολοσσός ήταν στη Β'Εθνική πανιγυρίζοντας εκείνη τη χρονιά την άνοδο στην Α2. Την επόμενη σεζόν ο Φραγκιάς παρέμεινε στον πάγκο και την σεζόν 2004-05 έφτασε η στιγμή να φτάσει η ομάδα της Ρόδου στα "σαλόνια" της Α1. Όμως την αγωνιστική περίοδο 2005-06 αποχώρησε από την ομάδα μετά το τέλος της τρίτης αγωνιστικής. Έξι χρόνια μετά (2011-12) ο Κολοσσός και ο Βασίλης Φραγκιάς συνεργάστηκαν ξανά για δεύτερη φορά και είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία της ομάδας. Στο τέλος της χρονιάς όμως αποχώρησε για την Ουκρανία και συγκεκριμένα για την Ντνίπρο Άζοτ. Εκεί δεν παρέμεινε πολύ και τον Φεβρουάριο του 2013 επέστρεψε στον Κολοσσό για να τον γλιτώσει από τον υποβιβασμό και να παλέψει το "θαύμα" των πλέι οφ.Στην τρέχουσα περίοδο ο Κολοσσός δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καθώς στις 6 πρώτες αγωνιστικές έχει μόλις μία νίκη και αυτή την έκτη αγωνιστική επί των Τρικάλων. 

Πάντως ο Βασίλης Φραγκιάς αποχωρεί από μία ομάδα που έχει δεθεί πολύ και μία οικογενειακή σχέση (όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος) θα πάψει πλέον να υπάρχει. Αποχωρεί από ένα μέρος που λατρεύει όπως η Ρόδος . Ίσως να υπάρξει ακόμη μία συνεργασία μεταξύ του Κολοσσού και του Βασίλη Φραγκιά στο μέλλον.