«Δεδομένη η αντίδραση του Ολυμπιακού»

likogiannhs132107

Ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και πως είναι δεδομένο, για την σειρά των τελικών της Α1.

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» για τον πρώτο τελικό ανάμεσα στους «αιώνιους».

Αναλυτικά:

Για την εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού: «Έχω πει επανειλημμένως ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά και πέρα από το πλεονέκτημα έδρας είναι παιχνίδια που αρχίζουν από το μηδέν. Το ίδιο πρέπει να λέμε και τώρα που ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το 1-0 στη σειρά. Στα παιχνίδια ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες δεν χωράνε προβλέψεις, είναι ανοικτά».

Για τις αλλαγές που έκανε ο Πεδουλάκης και πως αυτές επηρεάσαν το παιχνίδι: «Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εξετάσουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η πρώτη είναι το χαμηλό σχήμα με Χάντερ και Γκιστ. Ήταν μια κίνηση που δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα στον Ολυμπιακό, καθώς στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι ο κόουτς Σφαιρόπουλος είχε στοχεύσει πολύ σωστά πάνω στο Ραντούλιτσα. Βέβαια μία άλλη παράμετρος που παίζει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία και η θέληση. Εχθές ο Παναθηναϊκός έδειξε να τα έχει σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Ολυμπιακό».

Για το αν τελικά είχε τόσο λάθος ο Τζόρτζεβιτς με τον τρόπο και τους παίκτες που έπαιζε ο Παναθηναϊκός: «Απάντηση στο αν κάποιος προπονητής είναι καλός ή κακός δεν μπορώ να δώσω. Το θέμα είναι ότι η ελληνική λίγκα είναι δύσκολη γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι με τον Ιβάνοβιτς. Κάποια πράγματα που ισχύουν αλλού δεν ισχύουν εδώ. Ο Πεδουλάκης στηρίχτηκε στους έμπειρους Γκιστ - Διαμαντίδη - Καλάθη και Φώτση που ξέρουν από τέτοια παιχνίδια και δικαιώθηκε. Η επιμέρους κρίση για Χαραλαμπόπουλο και άλλους δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει έτσι απλά. Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τα εσωτερικά μιας ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο Χαραλαμπόπουλος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες αλλά είχε και προβλήματα τραυματισμών μέσα στη σεζόν. Σίγουρα στον Παναθηναϊκό φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά από τα αποτελέσματα. Σίγουρα το γεγονός ότι κάποιος έφυγε συσπειρώνει κάποιους παίκτες και νομίζω ότι είναι φυσιολογική η αντίδραση κάποιων παικτών».

Για τον Ολυμπιακό και το τι πρέπει να αλλάξει: «Ο Ολυμπιακός έχει γενικότερα την εικόνα μιας ομάδας που κινείται με ένα σταθερό κορμό και προπονητή και μια φιλοσοφία. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλο διάστημα να δεχτεί ήττα στο πρωτάθλημα και αυτό συνέβη γιατί είχε εχθές έχασε αυτό που ήταν το σήμα κατατεθέν του τόσα χρόνια. Αυτό είναι η άμυνά του που απέτυχε παταγωδώς. Ο Πάναθηναϊκός εκτός από το “ζωγραφιστό” που έπαιξε χωρίς τον Ραντούλιτσα και βρήκε σκορ από σουτ τα οποία δεν τα είχε στα ματς και του πρωταθλήματος αλλά και της Ευρωλίγκας. Θεωρώ ότι τα πέντε παιχνίδια με τον Άρη βοήθησαν τον Παναθηναϊκό γιατί κάποιοι παίκτες κατάλαβαν τυχόν λάθη. Δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να αλλάξει πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πάντως υπήρχε μια ενεργοποίηση από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ακόμα και το γεγονός που συνέβη στη Θεσσαλονίκη βοήθησε τελικά την ομάδα».

Για το ποιος είναι φαβορί από εδώ και πέρα: «Δεν μπορούμε να το πούμε. Όπως η μια ομάδα έκανε το μπρέικ μπορεί να το κάνει και η άλλη. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει φέρει το πλεονέκτημα στην πλευρά του και έχει αποκτήσει ψυχολογία. Αν τελικά κάνει το 2-0 θα ξέρει ότι η ανατροπή είναι κάτι πολύ σπάνιο για να γίνει. Θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει».

Για το αν θα συνεχίσει στον Κολοσσό Ρόδου: «Είμαστε σε μια διαδικασία συζητήσεων, θα δούμε».