«Ερυθρόλευκο» ρεβεγιόν

olympiakos arhs

Με την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του ανταγωνιστικού Άρη (76-64) και περιμένει τώρα την πρεμιέρα της Τρίτης στο “Top-16” με  αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης διεκδίκησε τη νίκη στο ΣΕΦ, έβαλε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό και θα κάνει Χριστούγεννα στην Αθήνα, αφού την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο τελευταίο πεντάλεπτο βρήκε τις λύσεις για να τερματίσει το άγχος των φιλάθλων και ένας παίκτης που πολλά άκουσε μέχρι τώρα, δικαιώνει συνεχώς την επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, που έλυσε τον κόμπο που είχε δέσει η άμυνα του Άρη στην τελευταία περίοδο.

Αναμφισβήτητα ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις στο α΄ ημίχρονο και κυρίως στο β΄ δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Ζάρα. Δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να επιβάλει το ρυθμό του και τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης είχε καθηλωμένο στο πάγκο τον ΜακΝιλ, που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει δίλεπτο συμμετοχής και χρεώθηκε με τρία φάουλ (το ένα τεχνική ποινή). Το πόσο έλειψε από τους Θεσσαλονικείς, φάνηκε στο β΄ ημίχρονο όταν χρησιμοποιήθηκε και με την απόσοδή του αποτέλεσε πονοκέφαλο για τους "ερυθρόλευκους". Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Επίσης στα ρηχά κυμαινόταν και η απόδοση του Γουάιτ, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό καλάθι 32 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και με το οποίο έδωσε το προβάδισμα και ο Πελεκάνος να κάνει το +3 (34-37).

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό έδειξε βραχυκυκλωμένος απέναντι στην άμυνα των «κίτρινων» και χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 34 πόντους, οι 15 προήλθαν από βολές. Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου ο Άρης ξέφυγε με επτά πόντους (36-43). Οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα με ένα 10-0 (46-43), αρχής γενομένης με το τρίποντο του Σπανούλη και το παιχνίδι πήρε αμφίρροπη μορφή. Μπορεί ο Ολυμπιακός με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Παπαπέτρου και του Χάκετ να προηγήθηκε με 54-50, αλλά ο Άρης δεν λύγιζε και ο ΜακΝιλ του ξαναέδωσε το προβάδισμα (54-55).

Πέντε συνεχόμενοι πόντου από τον Στρόσμπερι, ήταν η αφετηρία για ένα νέο 10-0 του Ολυμπιακού (64-55).  Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και με έμφαση στην άμυνα βρήκαν ρυθμό στην επίθεση. Ο Άρης βιάστηκε στις τελευταίες επιθέσεις και η τελική διαφορά αδικεί την μέχρι εκείνη τη στιγμή εικόνα του.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 76-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Στρόμπερι 14 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 2, Τζέιμς 2, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 10 (1), Αγραβάνης 2, Χάκετ 7 (2), Αθηναίου 2.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πελεκάνος 8, Ουάιτ 5, Ουότερς 10 (1), Χάγκινς 14, ΜακΝιλ 14 (1), Ξανθόπουλος, Ζάρας 7 (1), Κοέν 3 (1Μούρτος 3, Σίμτσακ.