Βήμα παραμονής για τον Απόλλωνα

patra lavrio

Μία πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πάτρας κόντρα στο Λαύριο στην Περιβόλα με 90-73. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους στην Basket League, με το συγκρότημα του Κώστα Μέξα να παίρνει το ροζ φύλλο και μάλιστα με μία καλή διαφορά που ίσως στο τέλος να παίξει ρόλο.

Το παιχνίδι είχε τεράστιο ενδιαφέρον κι αρκετά συγκλονιστική εξέλιξη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έδειξαν πιο έτοιμοι με αποτέλεσμα να προηγηθούν 29-22 δείχνοντας ότι θα αποτελούσαν «σκληρό καρύδι» για τους αντιπάλους τους.

Ωστόσο με μπροστάρη τον Κέβιν Ντίλαρντ στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι όχι μόνο άρχισαν να μαζεύουν την διαφορά, αλλά πέρασαν και μπροστά στην ανάπαυλα (49-45).

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι πλέον και φαινόταν ότι ο Απόλλων θα είχε τον πρώτο λόγο για να πάρει το δίποντο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και ο Δημήτρης Βεργίνης ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα να ξεφύγου με διψήφια διαφορά οι «ασπρόμαυροι» στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου.

Το Λαύριο έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια μειώνοντας στους έντεκα δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά το τελικό 90-73 τα λέει όλα.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας έξι (!) παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για τους ηττημένους προσπάθησαν οι ξένοι τους και ο Καλαμπόκης.

Δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 67-60, 90-73

Απόλλων Πάτρας (Κώστας Μέξας): Βεργίνης 17 (3), Πάλμπλαντ 2, Ντίλαρντ 20 (1), Μέιερ 12, Γουντς 6, Αργυρόπουλος 10 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Τζαβάρα 10, Κουζέλογλου 3 (1), Σάντλερ 10

Λαύριο (Χρήστος Σερελής): Μπολντς 12 (2), Γιανγκ 13 (1), Κρούμπαλι 15, Γιαννακόπουλος 3, Μπάρλος 13 (2), Χάμιλτον 8 (2), Σακελλαρίου 7 (1), Περράκης 2, Κακλαμανάκης, Καπόνης, Μπέμπης