ΑΕΚ... δευτέρου ημιχρόνου

milosevic kavala

Όπως με τον Κόροιβο, όπως με τη Χάποελ Ιερ., η ΑΕΚ άφησε να περάσει ένα ημίχρονο πριν αποφασίσει να σοβαρευτεί και να νικήσει με 80-72 την Καβάλα. Double double ο Μαυροκεφαλίδης, πολύ καλός ο Χέρστον.

Εντελώς απρόσμενα έγινε ντέρμπι ο αγώνας του ΟΑΚΑ στο πρώτο ημίχρονό του, καθώς η Καβάλα, παρόλο που έπαιζε χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο, εμφανίστηκε απαλλαγμένη από κάθε είδους πίεση και πολύ ανταγωνιστική. Η ΑΕΚ ρόλαρε καλά στην επίθεση, απόδειξη ότι σκόραρε 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 10/11 δίποντα και βρίσκοντας πολλές λύσεις από τον ορεξάτο Χέρστον και τους Μαυροκεφαλίδη (χτύπησε, πάντως, ξανά στο ηδη χτυπημένο δάχτυλό του...), Ουόρεν, Σάκοτα, όμως στην άμυνα... έμπαζε από παντού. Η ρακέτα της ήταν ανυπεράσπιστη και η Καβάλα παίζοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενη τους Βαν ντερ Μαρς, Βάργκας, Τζόουνς, έβρισκε λύσεις από εκεί, ενώ είχε και καλά ποσοστά από την περιφέρεια, οπότε κατάφερνε να διατηρεί την επαφή της με το σκορ. 

Στο τέλος του δεκαλέπτου πάντως ένα τρίποντο του Σάκοτα επέτρεψε στην Ενωση να προηγηθεί με 28-21 στο τέλος της περιόδου και στη δεύτερη περίοδο ο Ντράγκαν Σάκοτα αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τους παραπάνω βασικούς και να αφήσει να παίξει ο πάγκος. Η δεύτερη πεντάδα της ΑΕΚ δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στην επίθεση, ενώ δεν έλυσε ούτε τα αμυντικά προβλήματα. Η Καβάλα έβρισκε τρόπους να σκοράρει, αυτή τη φορά περισσότερο από την περιφέρεια με τους Κοστόφ και Ρόμπινσον, την ώρα που η Ενωση έδειχνε να μη διαθέτει αξιόπιστες επιθετικές λύσεις πέραν του Μιλόσεβιτς. Ο Σάκοτα έβαλε μετά από πολύ καιρό και τον Σκραμπ, που δεν ήταν κακός (έδειξε τέλος πάντων ότι θα μπορούσε να έχει πάρει περισσότερες ευκαιρίες μέχρι τώρα...), αλλά η Ένωση δεν μπορούσε να ξεφύγει. Τουναντίον, η Καβάλα κατάφερε να ισοφαρίσει 42-42 λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, που έληξε με την ΑΕΚ προηγούμενη 45-42 χάρη σε ένα φόλοου του Μιλόσεβιτς μετά από άστοχη βολή του Παπαντωνίου.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ έκανε ό,τι και στα προηγούμενα παιχνίδια με Κόροιβο και Χάποελ Ιερουσαλήμ. Με τους βασικούς να επιστρέφουν στην πεντάδα, η Ένωση πίεσε περισσότερο και πιο σωστά στην άμυνα προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες στην Καβάλα, ενώ στην επίθεση γύρισε καλύτερα την μπάλα και με αιχμή του δόρατος τους Σάκοτα και Χέρστον προηγήθηκε στο 23' με 56-44. Ο Μαυροκεφαλίδης δήλωσε κι αυτός παρών μέσα στη ρακέτα, έτσι το σκορ στο 25' έγινε 60-46, όμως μετά η ΑΕΚ πάτησε λίγο φρένο κι έδωσε στην Καβάλα τη δυνατότητα να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ. Στο 28' μείωσε 62-54 με τους Τζόουνς και Κοστόφ να δίνουν λύσεις, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με την Ενωση να προηγείται με 64-56.

Η Ένωση έμεινε συνεπής στην αμυντική προσπάθειά της και στην τελευταία περίοδο, έτσι σταδιακά ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Ο Μιλόσεβιτς έδωσε λύσεις στο πλευρό του Μαυροκεφαλίδη, ο Καλαμπόκης το ίδιο, ο Παπαντωνίου ήταν καλός στο οργανωτικό κομμάτι, ο Χέρστον εγγύηση κι έτσι στο 33',30''το σκορ ανέβηκε στο 74-59. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι.

Η ΑΕΚ παίζοντας καλά στην άμυνα δεν απειλήθηκε ξανά, αφού ο πολύ καλός Τζόουνς μόνος του δεν μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, και έφτασε τελικά στη νίκη με 80-72. Ο δε Ντράγκαν Σάκοτα δεν χρησιμοποίησε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο τους Ανοσίκε και Σκραμπ, που είναι υπ' ατμόν. Ο δεύτερος πάντως άξιζε να πάρει μία ακόμα ευκαιρία...

Για τα στατιστικά του αγώνα, εδώ