Κατά Λουκάν...

aekpaok

Στο μεγάλο ντέρμπι των δικεφάλων η ΑΕΚ νίκησε (65-53) χάρη σε έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με την παρουσία του στην τελευταία περίοδο κρατούσε τα κλειδιά της νίκης για την Ένωση.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει την μπάλα μέσα στη ρακέτα στο ξεκίνημα με τους Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς να δίνουν λύσεις, όμως από την άλλη ο ΠΑΟΚ με τον Βασιλειάδη να ξεκινά ζεστός έβρισκε τις απαντήσεις. Οι δύο ομάδες ήταν φανερό πως δεν είχαν βρει το ρυθμό τους, γι' αυτό το σκορ δεν έπαιρνε έκταση, αφού γίνονταν αρκετά λάθη από αμφότερους.

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί 15-12 στο τέλος της πρωτης περιόδου, όμως ο ΠΑΟΚ με τον Βασιλειάδη να σκοράρει πήρε κεφάλι στο ξεκίνημα της δεύτερης και μέχρι το 15' είχε τον έλεγχο του αγώνα. Με καλή άμυνα και με τους Μαργαρίτη, Κακαρούδη να βοηθούν πολύ στις μάχες μέσα στη ρακέτα κατάφερε να προηγηθεί με 28-24 στο 15, την ώρα που ο Ντράγκαν Σάκοτα έκανε συνέχεια αλλαγές για να βρει το σχήμα εκείνο που θα βοηθούσε την ΑΕΚ. 

Μπήκαν και οι Κάρτερ (έπαιξε καλή άμυνα στον Βασιλειάδη) και Σάκοτα, που προέρχονταν από τραυματισμό, όμως τις λύσεις έδωσαν οι Σκραμπ και Παπαντωνίου. Οι δυο τους συνέβαλαν στην πιεστική άμυνα και κυρίως στο σταμάτημα των πικ εν ρολ του ΠΑΟΚ, ενώ πρόσφεραν πολύτιμες λύσεις και στην επίθεση, ειδικά ο Καναδός με το πολύ καλό περιφερειακό του σουτ. Έτσι η ΑΕΚ έτρεξε ένα σερί 12-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο προηγούμενη με 36-28 πριν ο Κακαρούδης με καλάθι στην εκπνοή διαμορφώσει το τελικό για το ημίχρονο 36-30.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βασιλειάδης μπήκε "καυτός" και με τα τρίποντά του και με τη βοήθεια του Ντούβνιακ εβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά (43-41), αλλά η ΑΕΚ χάρη στον Σκραμπ και τον Μιλόσεβιτς, που κέρδιζε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, κατάφερε να διατηρήσει την επαφή της. Οταν μάλιστα βγήκαν από τον αγώνα οι αρνητικοί Χέρστον και Ουόρεν αρχισε να παίζει και λίγο καλύτερα.

Το παιχνίδι πάντως ήταν ντέρμπι μέχρι το 35' (53-53), καθώς ο Βασιλειάδης συνέχιζε να εκτελεί, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την παρουσία του Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης σέντερ, που μπήκε ξανά στον αγώνα μετά την αποβολή με 5 φάουλ του Μάρκοβιτς, αποδείχθηκε εκτός τόπου και χρόνου ειδικά στην άμυνα, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Μαυροκεφαλίδης για να γίνει ήρωας! Με δύο τρίποντα απέναντι στον αργό αντίπαλό του και πολλές μάχες κερδισμένες μέσα στη ρακέτα ο διεθνής σέντερ έκανε τη μισή δουλειά το σερί 12-0 με το οποίο τέλειωσε ο αγώνας. Την άλλη μισή έκανε ο Καλαμπόκης με την άμυνά του πάνω στον Βασιλειάδη, που δεν σκόραρε ξανά και δεν σκόραρε ξανά όλος ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ νίκησε εν τέλει με 65-53 και έκανε καλό ποδαρικό στο πρωτάθλημα.

Tο στατιστικο του αγώνα ΕΔΩ.