Γέφυρες μεταξύ των «αιωνίων»

 

 

Ελπιδοφόρα ξεκινάει η σεζόν για το νέο πρωτάθλημα της Basket League. Απ' ότι φαίνεται οι δύο μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να υψώσουν γέφυρες επικοινωνίας ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιά.

Την αρχή έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του επί σειρά ετών συνεργάτη της οικογένειας Γιαννακόπουλων και πολύ περισσότερο του Δημήτρη. Ο λόγος για τον διευθύνων σύμβουλο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παναναγιώτης Τριαντόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τη φιλοσοφία που υιοθετεί το σύνολο της ΚΑΕ.

«Στη Μάνη λένε "από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Ωστόσο, για να έχεις το θάρρος να ζητάς "συγγνώμη", αλλά και την μεγαλοκαρδία να συγχωρείς, χρειάζεται δύναμη. Εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έχουμε τη δύναμη να ζητήσουμε "συγγνώμη", αν κάποιους θίξαμε ή αδικήσαμε, αλλά έχουμε και τη δύναμη να συγχωρέσουμε αντίστοιχα. Πιστεύω ότι γίνομαι απόλυτα κατανοητός.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουμε κάνει μία νέα αρχή και καλούμε όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα σε μία κοινή προσπάθεια προστασίας κι ανάπτυξης του αθλήματος που αγαπάμε κι υπηρετούμε. Σε αυτήν τη προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι. Είναι υποχρέωση μας να αναβαθμίσουμε το προϊόν που λέγεται "ελληνικό μπάσκετ". Να το κάνουμε πιο ελκυστικό. Να ξαναδούμε γεμάτα όλα τα γήπεδα, οικογένειες και παιδιά να παρακολουθούν τους αγώνες, να σταματήσουμε την βία, να ξαναδούμε διοικήσεις ομάδων να κάθονται μαζί και τελικά και τους φιλάθλους των δύο ομάδων να παρακολουθούν τον ίδιο αγώνα, υποστηρίζοντας την ομάδα τους χωρίς ακρότητες και βίαια επεισόδια. Το βλέπουμε, άλλωστε, στο εξωτερικό και το ζηλεύουμε, αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι καλύτεροι από εμάς, μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε.

Ως ΚΑΕ παναθηναϊκός έχουμε ήδη σταματήσει να απαντάμε σε προκλήσεις. Προσωπικά, τολμώ να πω ότι κατακρίνω οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι μάχες πρέπει να δίνονται μέσα στο παρκέ και πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες. Νικητής, όμως, θα είναι πάντα ένας, δε μπορούμε να κερδίσουμε κι οι δύο έναν αγώνα. Κι ο αγώνας πρέπει να κρίνεται στο παρκέ και όχι στις δικαστικές αίθουσες με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων. Και μετά από κάθε τέτοιο αγώνα θριαμβευτής θα πρέπει να είναι το ελληνικό μπάσκετ.

Εκτός παρκέ δεν επιθυμούμε να έχουμε εμπλοκή με κανέναν και με τίποτα. Κι αυτό το καθιστούμε σαφές. Είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι ΚΑΕ το ίδιο ακριβώς επιθυμούν. Ας αφιερώσουμε τον πολύτιμο χρόνο μας σε κοινωνικές δράσεις, στην ανάδειξη και προβολή της ιστορίας μας, στις ακαδημίες μας, ώστε να μάθουμε στις νέες γενιές Ελληνόπουλων την ομορφιά του μπάσκετ, την ιστορία του, την αγάπη για τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε πρώτα σωστούς πολίτες, σωστούς φιλάθλους και μετά καλούς αθλητές.

Με τις καλύτερες ευχές μας για μία νέα αγωνιστική χρονιά, γεμάτη υγεία για όλους μας, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις και χωρίς να δυναμιτίζουμε τα θεμέλια του Πρωταθλήματος, αλλά και της κοινωνίας κατ' επέκταση, δηλώνουμε πως όλοι στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέτοχοι, διοίκηση και λοιποί παράγοντες, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους και να δώσουμε κοινό αγώνα για να επιτευχθούν οι στόχοι που προαναφέραμε.

Καλή αγωνιστική χρονιά, με γεμάτα γήπεδα, χωρίς επεισόδια και με πολλά νέα παιδιά στις εξέδρες.

Σας ευχαριστώ πολύ» ήταν η μακροσκελής ανακοίνωση που διάβασε

Αγγελόπουλοι: «Σημαντική η συγνώμη»

Σε εξαιρετικό κλίμα και η απάντηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συγγνώμη από την πλευρά του Παναθηναϊκού είναι σημαντική. Από όποιον κι αν διαβάστηκε, είναι πολύ σημαντική. Μακάρι να μην έχουμε αυτά στο γήπεδα. Θυμόμαστε τι έχει γίνει. Έχουν βγει κάποιες αποφάσεις. Σαν πνεύμα συμφωνούμε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μια άλλη διάθεση».

Νωρίτερα, και πριν από την συγνώμη των «πρασίνων», οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν παραλάβει το βραβείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να λέει χαρακτηριστικά: ««Το βραβείο ανήκει σε προπονητή και παίκτες. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός εκτός από την αντιπαλότητα κατέκτησαν τρεις διαδοχικές Ευρωλίγκες. Δεν θυμάμαι να το έχει κάνει άλλη χώρα. Είναι επίτευγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Ας ακολουθήσει η Εθνική, γιατί το αξίζει. Η Εθνική πάει μαζί με τις ομάδες»»

Ουσιαστικά τα πάντα είχαν αρχίσει να φαίνονται πριν από την την έναρξη της εκδήλωσης, αφού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε θερμή χειραψία με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και με τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Ποτέ δεν είναι αργά για την αρχή...