Αγκαλιά με τον τίτλο (pics)

Ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του στο ΟΑΚΑ (76-69) και το 2-0 επί του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών. Αυτή μεταφέρεται την Κυριακή στο ΣΕΦ και οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται για τη στέψη τους, αν και για τους προπονητές τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιμηκύνει τη σειρά, να μεταφέρει λίγο άγχος στον αντίπαλό του και να μην χάσει το πρωτάθλημα με 3-0.
Πάντως τα προγνωστικά είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Επιβεβαίωσε και σήμερα ότι διαθέτει καλύτερη ομάδα και έχει με το μέρος του την κατάλληλη ψυχολογία, αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διαθέτει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που μπορεί να δείχνει ότι έχει σφυγμό για να φανεί ανταγωνιστικός, αλλά στερείται από λύσεις.
Όπως και στο ΣΕΦ, έτσι και στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός πήρε βοήθειες από όλους τους παίκτες του, αντέδρασε ψύχραιμα όσες φορές ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν απειλητικός και τελείωσε τον αγώνα χωρίς τον αρχηγό του στο παρκέ (αποβλήθηκε με 5 φάουλ).
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος όπως και στον πρώτο αγώνα ήταν ο κορυφαίος παίκτης και η μόνιμη απειλή για το καλάθι του Ολυμπιακού.
Η πληρότητα των «ερυθρολεύκων» ήταν εμφανής και μπορούσαν να ανατρέψουν οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι με ένα επί μέρους 10-0 προηγήθηκαν με 26-24 (15΄). Στην καλή απόδοση των Πρίντεζη, Χάντερ, προστέθηκε και η άνοδος του Σπανούλη, ενώ πολλές λύσεις έδωσαν και οι Σλούκας, Ντάρντεν, Αγραβάνης.
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11 (3), Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3.