Με... copy-paste το 2-0!

Υπήρχαν στιγμές στο ΟΑΚΑ που έλεγε κάποιος! «Σίγουρα είναι άλλο ματς αυτό; Μήπως είναι το ίδιο με αυτό της Τρίτης;» Διόλου περίεργη η σκέψη, αφού ο Παναθηναϊκός επικράτησε με τρόπο καρμπόν του ΠΑΟΚ (75-61), έκανε το 2-0 και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να πάρει τη πρόκριση στους τελικούς.

Το παιχνίδι δεν διέφερε και πολύ με τον πρώτο ημιτελικό της σειράς. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο και... κάτι, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης φρόντισε να ξεδιαλύνει τα όνειρα του «μπρέικ» και να πρωτοστατήσει στην τελική επικράτηση της ομάδας του. Ο λόγος για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος με τρία σερί τρίποντα μετέτρεψε το «ρευστό» 48-46 σε 57-46 με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου, δίνοντας και την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του για το 2-0.

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα παιδαριώδη λάθη των «πρασίνων» οι οποίο είχαν βρεθεί και στο +17 (21-4) λίγο πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου. Όμως με ένα επιμέρους 32-11 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 36-32 στο ημίχρονο και έδειχναν άκρως ανταγωνιστικοί στη διεκδίκηση της νίκης. Εκείνος που… έγειρε τη πλάστιγγα στη μεριά των φιλοξενούμενων ήταν ο… Δημήτρης Διαμαντίδης!

Αν και όποτε βρίσκεται στο παρκέ αποτελεί «λίρα εκατό» για τον Παναθηναϊκό, η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού στοίχισαν τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα του. Το εύκολο απόγευμα των «πρασίνων» είχε αρχίσει να μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη, αφού τίποτε δεν έβγαινε στον αρχηγό του Παναθηναϊκού! Μέχρι και σε λέι απ δεν μπορούσε να βρει στόχο με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 1/4 βολές, 0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, καμία ασίστ (!!) και ένα λάθος. Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τα πατήματά του και άφησε πίσω το κακό επτάλεπτο που είχε προηγηθεί.

Μέχρι να του κάνει νεύμα ο Μανωλόπουλος να μπει στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έλεγχε το ματς και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα από τον άστοχο ΠΑΟΚ. Ο Κούπερ τα πήγαινε περίφημα στο ρόλο του οργανωτή, ο Νέλσον ήταν κάτι παραπάνω από θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, το ίδιο και ο Μόργκαν, σε αντίθεση με τον δικέφαλο του βορρά που δεν θύμιζε την ανταγωνιστική ομάδα του πρώτου ημιτελικού.

Οι Αντώνης Φώτσης (14π., 8ριμπ.) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (16π., 13ριμπ.) ήταν εκείνοι που προσυπέγραψαν το πρώτο «ματς μπολ» του Παναθηναϊκού ενόψει των τελικών της BasketLeague. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε και πάλι χωρίς τον Μπατίστα (όπως και χωρίς τον Παππά), ενώ από τον ΠΑΟΚ απουσίασε ο Τζούλιαν Βον.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 2, Μποχωρίδης 11(3), Γιάνκοβιτς 8(1/6τρ.), Φώτσης 14(3), Νέλσον 4, Μαυροκεφαλίδης 16 (1/1τρ., 13ριμπ.), Διαμαντίδης 6(1/5τρ.), Μπλουμς, Παπαγιάννης, Κούπερ 7, Μόργκαν 7.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 6(2), Λάνγκφορντ 11(1), Λιάπης, Κάρτερ 20(2), Τσόχλας, Δέδας 6(2), Μαργαρίτης 6, Κόττας, Οντουμ 3, Χαριτόπουλος 5(1), Σαλούστρος 4.