Με... συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός!

Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε τη δουλειά στην αρχή, ο Μποχωρίδης έδωσε την ώθηση στον Παναθηναϊκό στην γ' περίοδο και ο Φώτσης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ (83-58) στον πρώτο ημιτελικό της σειράς (1-0).

Οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά, μετατρέποντας το 45-45 σε... 75-51 (!) χάρη σε ένα επιμέρους 30-6!! Σε εκείνο το διάστημα ο Παναθηναϊκός έμοιαζε... διαστημικός, σε αντίθεση με τον εξαιρετικό -για 25 λεπτά- ΠΑΟΚ που έμεινε από δυνάμεις. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν εκείνος που έπαιζε και για τον Μπατίστα, ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης με πέντε προσωπικούς πόντους «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ παρέμενε μέσα στο ματς.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο υπαρχηγός των «πρασίνων» ο οποίος έριξε τους φιλοξενούμενους στο καναβάτσο με... συνοπτικές διαδικασίες. Πάντως τίποτα δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη. Λίγο η «παγωμάρα» από τις άδειες εξέδρες, λίγο η έλλειψη ρυθμού, λίγο η απουσία του Διαμαντίδη, έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και να τον βάλει σε περιπέτειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια ματιά στα στατιστικά του β' ημιχρόνου φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κάποιος τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός είχε 10/22 δίποντα και 7/12 τρίποντα όπερ και σημαίνει 17/34 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» μέτρησε 2/15 δίποντα και 2/9 τρίποντα, ήτοι 4/23 σουτ εντός πεδιάς!

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε «διαβάσει» καλά τις αδυναμίες στην άμυνα του Παναθηναϊκού, πόσω μάλλον από τη στιγμή που έλειπε ο Εστεμπάν Μπατίστα. Η τρύπα στο κέντρο της ρακέτας ήταν τεράστια και οι παίκτες των Θεσσαλονικιών φρόντισαν να την... εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που βρέθηκαν «φάτσα» με το καλάθι του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας εύκολους και ξεκούραστους πόντους. Ακόμα και αν ο Τζούλιαν Βον παρέμενε εκτός αγώνα εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπισετις τελευταίες ημέρες.

Στον αντίποδα έλειπε η δημιουργία. Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη καθηλωμένο στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός υστερούσε πολύ στην τελική πάσα, αφού κανείς δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Ο Ντι Τζέι Κούπερ ήταν εκτός ρυθμού και μόνο ο Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο ματς με ατομικές ενέργειες. Παράλληλα υπήρχε μεγάλη αστοχία στα τρίποντα (2/10τρ.) από πλευράς «πρασίνων» με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει μέσα στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-35, 55-49, 83-58

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 8(2), Σλότερ 11(1), Μποχωρίδης 7(1), Γιάνκοβιτς 12(2), Φώτσης 12(2), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 16, Μπλουμς 3(1/6τρ.), Παπαγιάννης, Κούπερ 2, Μόργκαν 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 9(1/6τρ.), Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3(1), Κάρτερ 5, Τσόχλας, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης 18(2), Κόττας 3, Οντουμ 13(1), Χαριτόπουλος, Σαλούστρος.