Χαλαρά στα... καθ'ημάς

agravani

Δέκα λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει από τη Μαδρίτη στα... πλέι οφ της Α1. Μετά νίκησε δια περιπάτου τον Κόροιβο με 91-52 και χρειάζεται μία νίκη ακόμα για να συναντήσει τον Άρη στα ημιτελικά.

Παίζοντας χωρίς τον Σλούκα, ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρός και χωρίς πολλή διάθεση στον αγώνα επιτρέποντας στον Κόροιβο να τον κοντράρει στα ίσια. Με τον Ρούμπιο να τα πηγαίνει μια χαρά πάνω στον Σπανούλη και ελέγχοντας τα ριμπάουντ η ομάδα της Αμαλιάδας βρήκε λύσεις μέσα στη ρακέτα με τον Κανονίδη και τον Μπάουερς και μέχρι λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου ήταν κοντά στο σκορ, ενώ στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 20-14.

Με το που ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να σοβαρευτούν. Με παιδιά όπως ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου και ο Κατσίβελης δυνάμωσαν πολύ την άμυνά τους κι αυτό έφερε αρκετούς αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Ταυτόχρονα μπήκαν και κάποια τρίποντα, που δεν είχαν μπει προηγουμένως, και... αυτό ήταν. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου το σκορ είχε γίνει 42-22 και η τάξη είχε αποκατασταθεί.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και στο δευτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να διευρύνει συνεχώς τη διαφορά, καθώς ο Κόροιβος ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν εν τέλει με 91-52 έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και σκοπεύουν πλέον με μία ακόμα νίκη στην Αμαλιάδα το Σάββατο να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.