Πολύ σκληρός για να πεθάνει

paok panhgy

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα από το Ρέθυμνο, αλλά τελικά κατάφερε να αποφύγει την γκέλα στην πρεμιέρα των πλέι οφ νικώντας με 66-59 και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Λάνγκφορντ, Μπρέμερ και Δέδα.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, καθώς οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνα, οπότε στην επίθεση δεν είχαν ενέργεια και τα... έσπασαν. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να ξεφύγει παίρνοντας ένα προβάδισμα επτά πόντων (22-15), το οποίο το Ρέθυμνο κάλυψε γρήγορα με τον πολύ καλό Κάνσιλ κι έτσι το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 29-29.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου το Ρέθυμνο με ατσάλινη άμυνα, τον Φαγέ να κυριαρχεί στους αιθέρες και τους Σάφτενααρ, Καλαμπόκη να κάνουν όλο το παιχνίδι στην επίθεση έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 15-0 και προηγήθηκε με 44-29 "παγώνοντας" την Πυλαία!

Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Βελτίωσε πολύ την άμυνά του, αποτρέποντας το περιφερειακό σουτ και ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ, και στο επόμενο δεκάλεπτο δέχθηκε όλους κι όλους 5 πόντους. Με τον Λάνγκφορντ και τον Μπρέμερ να δίνουν λύσεις στην επίθεση και τους Δέδα, Όντουμ να βοηθούν επίσης έκανε το δικό του σερί 22-5 και στο 36' πέρασε μπροστά με 51-49.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο "δικέφαλος" πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δεν ανησύχησε όταν το Ρέθυμνο πέρασε προς στιγμήν μπροστά με 53-51. Η τριπλέτα Λάνγκφορντ-Μπρέμερ-Δέδας ήταν καλή, η άμυνα επίσης κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε στο 39' ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (60-56), που το πολύ άστοχο και θολωμένο στο τέλος Ρέθυμνο δεν μπόρεσε να ανατρέψει. Αντίθετα η διαφορά αυξήθηκε και ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 νικώντας με 66-59.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.