Το πλεονέκτημα στον Άρη!

aris aek

Ο Άρης πέρασε από το Ρέθυμνο και περιμένει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, που νίκησε στη Δράμα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στα πλέι οφ και ο νεοφώτιστος Κόροιβος μετά τη νίκη του επί του Κολοσσού!

Στο Ρέθυμνο ο Άρης επέβαλε το νόμο του από το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 69-66, που του έδωσε την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε απέναντι στον φίλο του και συνάδελφό του στην Εθνική ομάδα (και παλιά στην ΑΕΚ) Θανάση Σκουρτόπουλο, πολύ καλή άμυνα, ενώ για τα υπόλοιπα φρόντισε ο Βεζένκοφ, που ήταν για μια ακόμα φορά η κύρια επιθετική αιχμή των "κιτρίνων". Στο δεύτερο ημίχρονο το Ρέθυμνο αντέδρασε, με Καλαμπόκη και Φαγέ επιχείρησε την ολική ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Στην τελευταία επίθεση πάντως ο Φαγέ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά αστόχησε στο τρίποντο. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Στη Δράμα εμφανίστηκε μια... κανονική ΑΕΚ, η οποία επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή και νίκησε άνετα με 77-66, παρά το ότι έπαιζε χωρίς τον Μενσά Μπονσού, που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από αφυδάτωση. Η Ένωση με ομαδική δουλειά στην επίθεση και τον Σαρικόπουλο να είναι ξανά εξαιρετικός μέσα στη ρακέτα προηγήθηκε στο 17' με 39-20 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αφού ο ΚΑΟΔ ήταν πολύ άστοχος (5/31 τρ.) για να μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι. Αυτή η νίκη πάντως δεν ήταν αρκετή για την ΑΕΚ ώστε να πάρει την τέταρτη θέση, αφού κέρδισε και ο Άρης, ενώ και ο ΚΑΟΔ έχασε, εκτός από το παιχνίδι, και τα πλέι οφ, αφου ο Κόροιβος του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος νίκησε με 81-73 τον Κολοσσό και πανηγύρισε την πρόκρισή του στα πλέι οφ στην παρθενική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α1! Ο Κόροιβος ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη κι αυτό φάνηκε από την πληθωρική παρουσία του Μάτζετ στην περιφέρεια και του Ρούμπιο μέσα στη ρακέτα, που παρέσυραν και τους υπόλοιπους. Ο Κολοσσός έπαιζε χωρίς τους Ουότερς και Ρόμπινσον, παρόλα αυτά προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη χάρη στον Τσάμη και τα καλά ποσοστά στα τρίποντα (9/18), αλλά δεν είχε δυνάμεις ως το τέλος. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και φορμαρισμένος για να ανησυχήσει από τα αδιάφορα Τρίκαλα, έτσι με την άνετη νίκη του (105-73) έκλεισε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 19-7, το καλύτερο από τη σεζόν 1998-99! Ο Δέδας με 22 πόντους και 6/7 τρίποντα... έβγαλε το άχτι του και ηγήθηκε του ΠΑΟΚ, που μπαίνει με ηθικό ακμαίο στα πλέι οφ. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Νέα Σμύρνη η αδιάφορη Κηφισιά νίκησε τον επίσης αδιάφορο Πανιώνιο με 98-89 σε ένα παιχνίδι, που ακριβώς επειδή ήταν αδιάφορο, είχε πολλή επίθεση και... καθόλου άμυνα. Έτσι αναδείχθηκαν παίκτες, όπως οι Πεσάκοβιτς και Πόποβιτς για την Κηφισιά, που δεν είχαν δείξει πολλά πράγματα όλη την προηγούμενη χρονια. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.