Μετρίως... μέτριος

printezis kaod

Ο Ολυμπιακός συνάντησε αρκετά προβλήματα απο τον μαχητικό ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ, αλλά εν τέλει νίκησε με 72-62, έστω κι αν δεν είχε στη σύνθεσή του ούτε τον Σπανούλη, αλλά ούτε και τους Σλούκα, Πετγουέι.

Ο ΚΑΟΔ έβαλε στο πρώτο ημίχρονο δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζοντας χωρίς τους Σπανούλη και Σλούκα είχε πρόβλημα τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση. Η ομάδα της Δράμας κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, να αποφύγει τα εύκολα καλάθια, ενώ με την παρουσία του Μισέλ έκανε δύσκολη την πρόσβαση στη ρακέτα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αναλώνεται κυρίως σε τρίποντα, τα οποία κατά κανόνα ήταν άστοχα (4/17 στο πρώτο μέρος), κι έτσι η επιθετική παραγωγικότητά του να είναι χαμηλή.

Παρ' όλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το προβάδισμα και το διατηρούσαν, παρόλο που δυσκολεύονταν να το μεγαλώσουν, κυρίως χάρη στην καλή άμυνά τους. Μια άμυνα που υποχρέωσε τον ΚΑΟΔ σε 12 λάθη στο πρώτο μέρος, τα οποία αχρήστευαν τη σωστή σε γενικές γραμμές λογική, που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι. Η ομάδα της Δράμας με κουμανταδόρο τον μυαλωμένο Παπαμακάριο προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως μέσα στη ρακέτα, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχη, ενώ έχανε και πολλές μπάλες.

Γι' αυτό το σκορ ήταν χαμηλό. Στο 15' ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά μόλις με 23-19, αλλά κάπου εκεί έκανε το μίνι ξέσπασμα που χρειαζόταν για να ξεφύγει. Δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Κατσίβελη και Ντάρντεν έκαναν το σκορ 34-21 στο 18' και ο Ολυμπιακός ανάσανε, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 36-27.

Παρά το ότι θα περίμενε κανείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θα... ξεμπούκωνε, εντούτοις συνέβη το αντίθετο. Οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν εγκλωβισμένοι στον αργό ρυθμό που είχε επιβάλει ο ΚΑΟΔ, εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι και να μην μπορούν να χτυπήσουν μέσα στη ρακέτα και το σκορ παρέμενε χαμηλά. Ο ΚΑΟΔ, μάλιστα με τους Ζάρα και Όντομ να δίνουν λύσεις μείωσε ξανά στο 27' σε 40-37, την ώρα που ο Ολυμπιακός μετρούσε μόλις 4 πόντους σε 7 λεπτά. Τη λύση φάνηκε προς στιγμή να δίνει ο Κατσίβελης, που με ένα εντυπωσιακό... τετράποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου έκανε το σκορ 51-41, όμως ο ΚΑΟΔ δεν τα παρατούσε.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 53-41 στην αρχή της τελευταίας περιόδου, αλλά η ομάδα από τη Δράμα συνέχισε να παλεύει. Ο Κώστας Μέξας είχε στον αγώνα δύο μεγάλα κορμιά (Μισέλ, Λο), με τα οποία μάζευε επιθετικά ριμπάουντ και έπαιρνε δεύτερες ευκαιρίες, χάρη στις οποίες μείωσε ξανά 55-49 στο 33'. Αλλά εκεί ανέλαβε δράση ο Λαφαγέτ. Δίποντο και αμέσως μετά κλέψιμο και ασίστ στον Λοτζέσκι, που πέτυχε γκολ φάουλ, έτσι εν ριπή οφθαλμού το σκορ έγινε 60-49.

Ο Ολυμπιακός βελτίωσε ακόμα περισσότερο την γενικά καλή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα άμυνά του, προστατεύοντας καλύτερα τη ρακέτα του και ο ΚΑΟΔ έπαθε επιθετική ασφυξία αδυνατώντας πλέον να πλησιάσει ξανά. Οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν λύσεις απο τον Πρίντεζη και ένα τρίποντο του Μάντζαρη, με το οποίο το σκορ στο 38' έγινε 70-53 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 72-62 και στρέφει πλέον την προσοχή του στην Εφές Αναντολού και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έρχονται την Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-27, 51-41, 72-62.

Ολυμπιακός: Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Ντάρντεν 9(1), Παπαπέτρου, Λαφαγέτ 11, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 10(1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8(2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 7(2).

ΚΑΟΔ: Τρότερ 3, Χάρις 4, Γεωργάκης, Άτκινς 11(1), Όντομ 12(2), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 7, Ζάρας 11(1), Λο 4, Χρυσικόπουλος 3(1), Παπαμακάριος 7.