Λίρα εκατό στη Ρόδο

dusansakota

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στη Ρόδο παίρνοντας νίκη τετράδας επί του Κολοσσού και βρίσκοντας... κελεπούρι ονόματι Ουίλμπεκιν! Μεγάλη νίκη για το Ρέθυμνο στην Πάτρα, εύκολες νίκες για ΠΑΟΚ και Άρη.

Στη Ρόδο η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και πήρε επί του εξαιρετικού Κολοσσού μια πολύ σπουδαία νίκη (72-65), που την κρατά σε τροχιά πρώτης τετράδας. Το πιο σημαντικό για τον Ντράγκαν Σάκοτα, όμως, είναι ότι με το καλημέρα ο Σκότι Ουίλμπεκιν άρχισε να βγάζει τα λεφτά του πραγματοποιώντας πληθωρική εμφάνιση (9π., 5ρ., 5ασ.) και όντας ένας από τους πρωταγωνιστές της ανατροπής. Ο Κολοσσός καθοδηγούμενος ξανά απο τον φοβερό και τρομερό Ουότερς πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ κι έφτασε να προηγείται ακόμα και με διαφορές της τάξης των 11 πόντων παίζοντας συνετά στην επίθεση, σουτάροντας με αρκετά καλά ποσοστά και έχοντας σε καλή μέρα επίσης τους Σκοτ και Χάγκινς. Από την άλλη η ΑΕΚ ήταν τραγικά άστοχη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και τα περισσότερα βασικά ατού της και κυρίως ο Μενσά Μπονσού ηταν σε άσχημη μέρα. Ο Κολοσσός είχε το πάνω χέρι μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν προηγήθηκε με 50-40, ωστόσο από εκεί και μετά η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο. Με τον Ουίλμπεκιν να κάνει σπουδαία δουλειά ως πλέι μέικερ, τους Μιλόσεβιτς και Σαρικόπουλο να είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί ως δίδυμο μέσα στα καλάθι, αλλά κυρίως τον Μαλίκ Χέρστον, που πήρε φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ένωση ανέτρεψε τη διαφορά, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 54-53 στο 35' με τον επίσης πολύ καλό Ντελινινκάιτις και στο τελευταίο λεπτό ήταν ο Μιλόσεοβιτς αυτός που σφράγισε τη νίκη με ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο του Ντελινινκάιτις 33'' πριν από τη λήξη και τέσσερις εύστοχες βολές. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα το Ρέθυμνο επέβαλε ολοκληρωτικά το ρυθμό του και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα (71-56), που το κρατά μέσα στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου με καλή άμυνα και με τους Καλαμπόκη, Σάφτενααρ να πρωταγωνιστούν στην επίθεση πήρε από την αρχή μια καλή διαφορά, την ανέβασε μέχρι και τους 15 πόντους και έκτοτε δεν κινδύνεψε ουσιαστικά. Στο δεύτερο μέρος πολύ καλός ήταν και ο Φαγέ απέναντι σε έναν Απόλλωνα, που ήταν ξανά τραγικά άστοχος και δείχνει πως περνά παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Αλέξανδρειο ο Άρης νίκησε πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 67-63 τον καταδικασμένο Πανιώνιο. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο οι "κίτρινοι" παίζοντας καλή άμυνα και με τους Βεζένκοφ, Πάσαλιτς να τους οδηγούν επιθετικά ξέφυγαν με 38-22 στο ημίχρονο και 45-25 στα μισά της τρίτης περιόδου, αλλά από εκεί και μετά σταμάτησαν να παίζουν. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να μαζέψει τα κομμάτια του και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τζάστιν Ταμπς να μειώσει σταδιακά σε 50-43 στις αρχες της τελευταίας περιόδου, οπότε ο Άρης, με αφετηρία ένα κρίσιμο τρίποντο του Πάσαλιτς, σοβαρεύτηκε, ξέφυγε ξανά με 66-50 και ουσιαστικά "καθάρισε". Το μόνο που μπόρεσε να πετύχει ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει τη διαφορά. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Ελευσίνα ο ΠΑΟΚ έπαιξε λίγο με τη φωτιά, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 69-58 καταδικάζοντας ουσιαστικά τον Πανελευσινιακό σε υποβιβασμό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με διαφορές 20 πόντων στη δεύτερη και τρίτη περίοδο κυρίως χάρη στην καλή άμυνά του, την αστοχία των αντιπάλων του και την πληθωρική παρουσία του Λάνγκφορντ, όμως στη συνέχεια χαλάρωσε και ο Πανελευσινιακός με μπροστάρη τον Τζόνσον αποφάσισε να παίξει το τελευταίο χαρτί του. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου μείωσε στους 6 (51-57), αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο, γιατί ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε και με τους Κάρτερ, Τσόχλα να δίνουν λύσεις πήρε τελικά τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Κηφισιά η τοπική ομάδα μετά από πάρα πολύ καιρό έπαιξε καλό μπάσκετ και πήρε μια άνετη νίκη με 81-72 επί των Τρικάλων αποφεύγοντας οριστικά τους μπελάδες του υποβιβασμού. Η Κηφισιά είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ένας από αυτούς ήταν ο Λιακόπουλος, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και βοήθησε πάρα πολύ ώστε η ομάδα του να πάρει μια μεγάλη διαφορά, που κάποια στιγμή άγγιξε και τους 19 πόντους (41-22 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου) και ουσιαστικά αποτέλεσε εχέγγυο της νίκης. Τα Τρίκαλα ήταν πολύ άστοχα, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε κανένα σημείο του αγώνα και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν λίγο προς το τέλος. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.