Πύρρειος νίκη

lojeskipaok

Ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν, όπως αποδείχθηκε, τον Σπανούλη για να κάνει περίπατο στην Πυλαία, η άνετη νίκη του όμως επί του ΠΑΟΚ (88-72) σκιάστηκε από τον τραυματισμό του Όλιβερ Λαφαγέτ.

Παρά την απουσία του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε το ίδιο δυνατός και σοβαρός στην Πυλαία φροντίζοντας να κόψει τον βήχα του ΠΑΟΚ εξ αρχής. Σε αντίθεση με τον αρχηγό, ο υπαρχηγός Πρίντεζης ήταν παρών και μπήκε με φούρια στον αγώνα σημειώνοντας τους 11 από τους πρώτους 20 πόντους των "ερυθρολεύκων", που προηγήθηκαν με 20-7 στο 6' παίρνοντας το απόλυτο κουμάντο του αγώνα απο την αρχή του.

Ο Ολυμπιακός προσάρμοσε πολύ καλά την άμυνά του πάνω στον Κάρτερ και έκλεισε τους διαδρόμους στη ρακέτα του, ενώ έλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντ που προέκυπταν από τα πολλά άστοχα σουτ των γηπεδούχων. Επιπλέον κατάφερε να δώσει αρκετά γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, φέρνοντάς το στα μέτρα του, επομένως ήταν απόλυτα φυσιολογικό το ότι διεύρυνε το προβάδισμά του. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με νταμπλ σκορ (26-13) και η διαφορά άγγιξε και τους 19 πόντους στο 15' (43-24), καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι αποτελεσματικός επιθετικά, παρά το ότι ο Πρίντεζης δεν ξανασκόραρε μετά το αρχικό ξέσπασμά του.

Ο Ντάρντεν και ο Λοτζέσκι, όμως, ήταν εκεί μαζί με τον πολύ καλό και πάλι στο οργανωτικό κομμάτι Σλούκα, έτσι οι "ερυθρόλευκοι" δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα απο τον ΠΑΟΚ, που ήταν πολυ άστοχος. Ο Λάνγκφορντ ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να κάνει ζημιά, φθείροντας παράλληλα τους αντίπαλους ψηλούς με φάουλ, όμως μόνος του δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Το ημίχρονο έληξε με 48-34 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος εξακολούθησε να είναι το αφεντικό του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνά του παρέμενε αποτελεσματική, καθώς και ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε να έχει τίποτα σπουδαίες επιθετικές ιδέες, ενώ στην επίθεση άρχισε μεν λίγο νωθρά, αλλά προϊόντος του χρόνου ανέβασε το ρυθμό και βρήκε πολλές λύσεις από πολλούς παίκτες (Λοτζέσκι, Ντάνστον στην αρχή, Λαφαγέτ, Σλούκα στη συνέχεια). Έτσι η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο και άγγιξε τους 21 πόντους στο 28' (68-47) πριν ο ΠΑΟΚ μειώσει 70-53 στο 30' με ένα ξέσπασμα του Κάρτερ, που ήταν πιο ορεξάτος στην τρίτη περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε λίγο την άμυνά του στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως επιθετικά αδυνατούσε να βρει σταθερές λύσεις, έτσι δεν κατάφερε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά. Πράγμα που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε κάποια στιγμή με συνεχόμενα μακρινά σουτ για να ξεφύγει και πάλι με 80-59 στο 35'.

Μετά από ένα από αυτά τα μακρινά σουτ πάντως ο Όλιβερ Λαφαγέτ πάτησε, κατά την προσγείωσή του, πάνω στο πόδι του Βον και γύρισε το δικό του προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον Γιάννη Σφαιρόπουλο! Ο Αμερικανός δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά και μένει να φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του. Πάντως αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί εναντίον της Λαμποράλ την Παρασκευή θα είναι μεγάλο το πλήγμα, δεδομένου ότι θα απουσιάσει ξανά και ο Σπανούλης.

Ο τραυματισμός του Λαφαγέτ δεν είχε καμία επίπτωση στην εξέλιξη του αγώνα, που έληξε με άνετη νίκη του Ολυμπιακού (88-72), ο οποίος διατηρεί τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 34-48, 53-70, 72-88

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 19(1), Λιάπης 2, Κάρτερ 15(1), Τσόχλας, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης 6, Όντουμ 10, Βον 3, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 6, Σαλούστρος 6.

Ολυμπιακός: Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Ντάρντεν 11(1), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 9(1), Λαφαγέτ 14(2), Λοτζέσκι 15(2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 14(2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7(1), Καββαδάς 4.