Ο Σλούκας κρατούσε τη μπαγκέτα

slouka

Ο Κώστας Σλούκας είναι πολλά κέφια και κάνοντας τα πάντα στο παρκέ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άνετη νίκη επί του Ρεθύμνου (80-60) λίγες μέρες πριν έρθει η Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ.

Το Ρέθυμνο μπήκε στον αγώνα αποφασισμένο να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Με τους Κάνσιλ και Καλαμπόκη να βρίσκουν διαδρόμους στην αντίπαλη ρακέτα και να εκτελούν πήρε το προβάδισμα (10-4 στο 4) και το διατήρησε ως το τέλος της πρώτης περιόδου (21-15) απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκίνησε μάλλον ράθυμα, ήταν άστοχος και δεν διέθετε φρεσκάδα ειδικά στην άμυνα.

Προϊόντος του χρόνου, πάντως, και μετά τις αλλαγές του Σφαιρόπουλου οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να συνέρχονται και σταδιακά πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Μετέφεραν την μπάλα πιο πολύ μέσα στο καλάθι, όπου ο Πρίντεζης έκανε καλή δουλειά, ο Ντάρντεν επίσης έδωσε αρκετές λύσεις, ενώ το κλειδί κρατούσε ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνής γκαρντ πέτυχε στο πρώτο μέρος 9 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ έχοντας γίνει ο άξονας γύρω από τον οποίον κινήθηκε το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων".

Κάπως έτσι και καθώς το Ρέθυμνο άρχισε να τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην αντίπαλη άμυνα κάνοντας όχι μόνο άστοχες προσπάθειες, αλλά και αρκετά λάθη, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά και στο 15' το σκορ ήταν 36-28. Το Ρέθυμνο μείωσε 36-32, ο Σπανούλης πέρασε ξανά στον αγώνα, αφού είχε πάρει ανάσες και η διαφορά πήγε στους 10 (43-33) στο 19' πριν οι Καλαμπόκης και Κράβιτς κλείσουν και πάλι την ψαλίδα στο τέλος του ημιχρόνου (43-37).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι περίπου τα μισά της τρίτης περιόδου, όσο το Ρέθυμνο έβρισκε τρόπο να μπαίνει στη ρακέτα του Ολυμπιακού και να σκοράρει. Όταν όμως οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν τους διαδρόμους, επίγειους και... εναέριους, και άφησαν τους αντιπάλους τους να σουτάρουν άστοχα από την περιφέρεια, η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Διότι στην επίθεση ο Σλούκας έκανε τα πάντα. Σκόραρε και οργάνωνε (τελείωσε με 13 πόντους και 11 ασίστ) στην καλύτερη φετινή εμφανισή του και οδηγούσε την ομάδα υποδειγματικά. Κάπως έτσι το δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο 61-50, ενώ στην τελευταία περίοδο έδωσε τη χαριστική βολή.

Μεταξύ 31' και 37' έτρεξε ένα σερί 15-0, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 25 πόντους (79-54) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το Ρέθυμνο δεν είχε τη δυνάμη να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στη νίκη με 80-60, ο δε Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να κάνει και κάποιες δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα ενόψει του αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 43-37, 61-50, 80-60.

Ολυμπιακός: Χάντερ 6, Ντάνστον 8, Σπανούλης 8, Ντάρντεν 8 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 13 (1), Λαφαγιέτ 3, Λουζέσκι 14 (2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 13 (2), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 4.

Ρέθυμνο: Σίμπσον 9 (1), Σχίζας, Κουμπούρας 8, Σάφτενααρ 9 (1), Κάουνσιλ 8, Άλεν 4, Καλαμπόκης 6, Φαγιέ 6, Σίνης, Χείλαρης, Κράβιτς 8, Δουλγεράκης.