Κέρδισε Κολοσσό και Χαραλαμπίδη

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε κόντρα στον Κολοσσό πως βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 68-63, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με 20/20 βολές, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ όμως το πιο ευχάριστο γι' αυτούς ήταν η εμφάνιση του Κώστα Χαραλαμπίδη, που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον ώμο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να «χτυπήσει» μέσα στη ρακέτα με τον Παπαδόπουλο, αλλά τους Ροδίτες να έχουν τις απαντήσεις και να υπολείπονται τριών πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-17).  Χάρη στην πολύ καλή του άμυνα και την ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.75, ο ΠΑΟΚ πήρε μια διαφορά εννέα πόντων 31-22, όμως οι φιλοξενούμενοι γρήγορα μείωσαν σε 33-30. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν ψύχραιμα και έκλεισαν το ημίχρονο με 44-33.  

Ο Κολοσσός κράτησε για πέντε λεπτά χωρίς καλάθι τον ΠΑΟΚ (είχε μόνο δύο πόντους από βολές του Τσαϊρέλη), και με επιμέρους σκορ 8-2 μείωσε σε 46-41. Ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων έκανε το σκορ 51-41 αλλά οι «θαλασσί» δεν το έβαλαν κάτω, ροκανίζοντας πάλι τη διαφορά (53-50) πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (56-50).  Εκμεταλλευόμενοι την επιθετική δυστοκία του «Δικεφάλου», η ομάδα της Ρόδου πλησίασε στο καλάθι (56-54 στο 33') και ισοφάρισε με τρίποντο του Χάτεν (58-58 στο 36').   Παπαδόπουλος και ΜακΓκράθ έδωσαν «ανάσες» για τους γηπεδούχους με τα καλάθια τους (62-58) την ίδια στιγμή που η ομάδα του Γκέκου δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με +6 (64-58). Ο Ντέντι με τρίποντο μείωσε όμως σε 64-61, αλλά το λέι απ του Χάτσερ και οι εύστοχες βολές του «κλείδωσαν» τη νίκη για τον ΠΑΟΚ (68-61, 33'' πριν τη λήξη).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 44-33, 56-50, 68-63

ΠΑΟΚ: Χάτσερ 6, Κασελάκης 3 (1), Χαραλαμπίδης 13 (1), ΜακΓκράθ 14 (1), Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 4, Δέδας 6, Μαργαρίτης 2, Παπαδόπουλος 8, Νικολόπουλος, Καλλές, Χαριτόπουλος 12 (3). ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Γεωργαλής, Κουμπούρας 10 (2), Χάτεν 12 (1), Βουγιούκας 2, Αυγενικός, Καλαμπόκης 13 (1), Ντέντι 5 (1), Κουκουλάς, Ντόλαρντ 4, Λάνγκφορντ 6, Τσαλδάρης 11 (3), Δανάς.

 Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στα δυο διαφορετικά πρόσωπα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, εστιάζοντας  στα προβλήματα των παικτών στο αμυντικό ριμπάουντ και στα σημεία που οι αντίπαλοι επέλεξαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό.

 «Δεν είχαμε την ίδια ισορροπία σε όλο το ματς κι αυτό μας επηρέασε. Παίζαμε απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα, ήταν δύσκολο ματς και είχαμε πρόβλημα με κάποιες επιθετικές καταστάσεις, με συνέπεια να μειώσει στο σκορ ο Κολοσσός. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο», είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά και πρόσθεσε σχετικά με το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη.  «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, θα δούμε ποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη».

 Ικανοποιημένος με τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του Κολοσσού στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Μηνάς Γκέκος. «Ο ΠΑΟΚ έχει βάθος ως ομάδα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με το δεύτερο, όπου δεχθήκαμε από 12 πόντους στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό, κρατήσαμε τον ΠΑΟΚ στην άμυνα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, είχαμε ελαφρώς καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και δείξαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε», είπε ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου και πρόσθεσε: «Στο τέλος, ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε την εμπειρία του, ενώ εμείς χάσαμε δύο αμυντικά ριμπάουντ αλλά και δύο επιθέσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο μέρος».