Πέφτει ο Πανιώνιος!

kalampokis

Η... επανεκκίνηση του Ρεθύμνου είχε ως θύμα τον Πανιώνιο, ο οποίος έχασε στη Νέα Σμύρνη από την ομάδα της Κρήτης και μόνο με θαύμα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Ο Χάρης νίκησε τον Σούλη, μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Πανελευσινιακού και ΚΑΟΔ για τη δεύτερη θέση του υποβιβασμού.

Στη Νέα Σμύρνη ένας φανταστικός Γιάννης Καλαμπόκης καταδίκασε σε... θάνατο τον Πανιώνιο. Ο έμπειρος γκαρντ σκόραρε 26 πόντους με 5/9 τρίποντα και πρωταγωνίστησε στη μεγάλη νίκη του Ρεθύμνου με 84-79, που ουσιαστικά δείχνει στους Νεοσμυρνιώτες την άγουσα προς την Α2. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο μέρος το Ρέθυμνο του Θανάση Σκουρτόπουλου, που πρόπερσι είχε απολυθεί από τον Πανιώνιο παρότι είχε ρεκόρ 5-1(!), με τον Καλαμπόκη να τα βάζει από παντού ξέφυγε ακομα και με διαφορά 14 πόντων (74-60) και το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος από εκεί και πέρα ήταν απλώς να κλείσει κάπως την ψαλίδα. Ο Κόλεμαν πέτυχε 24 πόντους για τον Πανιώνιο. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Αμαλιάδα ο Χάρης πήρε τη ρεβάνς από τον πατέρα του, Σούλη Μαρκόπουλο, και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (65-61), που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες του Κοροίβου για να μείνει στην Α1. Με πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Τιμ Μπάουερς (15π., 15ρ.) ο Κόροιβος έφατσε να προηγηθεί με 62-55 στο 35', ωστόσο στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε την άμυνά του και με τους Λάνγκφορντ, Κάρτερ, Τσόχλα μείωσε στον πόντο (62-61). Στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο, οι παίκτες του "δικεφάλου" έχασαν όλα τα σουτ που επιχείρησαν και ο Κόροιβος κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός κατάφερε με νύχια και με δόντια να νικήσει τον Κολοσσό (75-69) και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή. Το παιχνίδη ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του, καθώς οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ. Ο Κολοσσός με τον Ουότερς και τον Μανωλόπουλο σε καλή μέρα προηγήθηκε με 65-62 στο 36', αλλά από εκεί και μετά ο Πανελευσινιακός με καλή άμυνα και τον Ελάιτζα Τζόνσον να είναι ασταμάτητος έτρεξε ένα σερί 10-0 μέσα σε 3 λεπτά, προηγήθηκε με 72-65 στο 39' και με σωστή διαχείριση μετά "κλείδωσε" την πολύτιμη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης είδε το χάρο με τα μάτια του πριν νικήσει τελικά με 78-75 τον ΚΑΟΔ, ο οποίος έχασε μία χρυσή ευκαιρία να πάρει μια νίκη, που ουσιαστικά θα τον κρατούσε στην κατηγορία, και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά. Με τον Βεζένκοφ πρωταγωνιστή ο Άρης πήρε στην αρχή ένα προβάδισμα, όμως στη συνέχεια ο ΚΑΟΔ με τους Τσαλδάρη και Παπαμακάριο επέστρεψε και το παιχνίδι έγινε μέγα ντέρμπι. Ο Άρης κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα, έστω και με βραχεία κεφαλή, και στο τελευταίο λεπτό ήταν ψύχραιμος απο τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα ο Απόλλων κόντεψε να... πνιγεί από τη ζώνη της Κηφισιάς, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε λύσεις και τελικά νίκησε με 69-65. Η Κηφισιά είχε μπλοκάρει τους γηπεδούχους στα πρώτα τρία δεκάλεπτα και κατάφερε να προηγηθεί με 55-44 στο 31', όμως από εκεί και μετά το δίδυμο Ελ Αμίν-Πεν πήρε... φωτιά και οδήγησε τον Απόλλωνα στην ανατροπή και τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Στο ΟΑΚΑ έναν τυπικής διαδικασίας αγώνα, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να του δώσει ενδιαφέρον με τη χρησιμοποίηση των νέων παικτών που αποτελούν το μέλλον του. Οι «μικροί» άρπαξαν την ευκαιρία και εισέπραξαν το χειροκρότημα των φιλάθλων με το 107-76 να σφραγίζει  τη συμμετοχή τους απέναντι στα Τρίκαλα.
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς ενόψει του αγώνα κυπέλλου της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στους έφηβους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη, Κόνιαρη και Λούντζη. Αυτοί μαζί με τους Μποχωρίδη, Παππά, Γιάνκοβιτς, πρόσφεραν όμορφο θέμα και ήταν ευχάριστο να βλέπει ο κόσμος δέκα Έλληνες στη σύνθεση των πρωταθλητών. Τα σττατιστικά του αγώνα,  ΕΔΩ