Περίπατος πριν τον... Τσαϊρέλη!

hunter kolossos

Παίζοντας απλώς σοβαρά και χωρίς να χρειαστεί να πατήσει... τέρμα το γκάζι, ο Ολυμπιακός έκανε μια υγιεiνή εκδρομή στη Ρόδο νικώντας με 88-64 τον Κολοσσό και πλέον περιμένει να υποδεχθεί την Τρίτη τον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Στο γιορτινό Βενετόκλειο, όπου ο αποκριάτικος αέρας έπνεε έντονος, εμφανίστηκε από την αρχή ο... κανονικός Ολυμπιακός και όχι ο αποκριάτικος. Με συνέπεια στην άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση και πολύ καλά ποσοστά οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν νωρίς νωρίς να χτίζουν μια καλή διαφορά, την οποία διεύρυναν διαρκώς για να φτάσουν ως το +22 (48-26) πριν το τελικό 48-28 του ημιχρόνου. Ο Τρεμέλ Ντάρντεν είχε χέρι ζεστό και ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στο επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος αν έπρεπε να εντοπίσει ένα αρνητικό σημείο στην απόδοση των παικτών του στο πρώτο μέρος, αυτό ήταν τα 6 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι αντίπαλοι.

Οι παίκτες του Κολοσσού πάλεψαν για να είναι ανταγωνιστικοί, όμως δεν υστερούσαν σημαντικά του αντιπάλου τους και τα πολύ άσχημα ποσοστά τους στα σουτ που επιχειρούσανμ δεν τους βοηθούσαν να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ. Ο Λαρεντζάκης είχε κάποιες επιθετικές εξάρσεις, αλλά δεν μπορούσε μόνος του να κάνει πολλά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι Αμερικανοί τα είχαν βρει σκούρα απέναντι στην άμυνα των "ερυθρολεύκων".

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, καθώς ο Σπανούλης είχε κέφια και διατηρούσε εύκολα τη διαφορά σε ψηλό επίπεδο. Ο Κολοσσός παίζοντας ελεύθερα προσπαθούσε ενίοτε να πλησιάσει, όποτε έβαζε κάποιο σουτ ο Σκοτ, ο Χάγκινς ή ο Ουότερς, όμως ο Ολυμπιακός είχε πάντα τις απαντήσεις και ξέφευγε ξανά. Στο τέλος νίκησε με 88-64 και πλέον περιμένει τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα την Τρίτη για να ενσωματωθεί στους "ερυθρόλευκους". Ο διεθνής φόργουρντ έπαιξε την Κυριακή για τελευταία φορά με την Κανάριας (πέτυχε 3 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής) και από αυτή την εβδομάδα θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 28-48, 49-66, 88-64.

Κολοσσός: Τολιόπουλος 4(1), Λαρεντζάκης 10, Σιόλογκας, Ουότερς 9(1), Μανωλόπουλος 3(1), Σμιθ 7, Στεφανίδης, Λίντεν 4, Σκοτ 10(2), Τσάμης 7(1), Χάγκινς 10.

Ολυμπιακός: Πετγουέι 8(2), Χάντερ 9, Ντάντσον 2, Σπανούλης 20(4), Ντάρντεν 14(4), Σλούκας 6, Λαφαγέτ 5(1), Λοτζέσκι 10(2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης. Καββαδάς 5.