Πανίσχυρες έδρες

kifisia elefsina

Οι έδρες είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο την 16η αγωνιστική, αφού και οι πέντε γηπεδούχοι των αγώνων του Σαββάτου νίκησαν. Πανιώνιος και Πανελευσινιακός είναι πια σε δύσκολη θέση.

Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα πέτυχε μεγάλη νίκη με 78-69 επί του Πανιωνίου, ο οποίος βλέπει πλέον τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία να ελαχιστοποιούνται και την Α2 να... έρχεται. Παρότι τα Τρίκαλα ξέφυγαν λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 48-38, ο αγώνας έγινε ντέρμπι, καθώς στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος με τους Κορόλεφ και Βεργίνη ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης. Όμως στην τελευταία περίοδο τα Τρίκαλα με καλή άμυνα και τους Ματαλόν, Κάτζι και Χάρις να δίνουν κρίσιμες λύσεις στην επίθεση ξέφυγαν και εν τέλει πήραν καθαρά τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα ο Απόλλων με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο θριάμβευσε επί του Άρη με 76-60 και εδραίωσε τη θέση του στην πρώτη οκτάδα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο επί 30 λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη. Στην τελευταία περίοδο όμως οι Πεν, Ελ Αμίν με τη βοήθεια και του πρώην Αρεανού, Σκορδίλη, πρωταγωνίστησαν στο ξέσπασμα του Απόλλωνα, που δεν βρήκε απάντηση από τον Άρη. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι Βεζένκοφ και Πάσαλιτς διασώθηκαν από τον Άρη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Κηφισιά λίγο έλειψε να πάθει... έμφραγμα η τοπική ομάδα, η οποία ωστόσο σώθηκε και νίκησε με 68-67 τον Πανελευσινιακό, επειδή ο Μάρκοβιτς έκανε βήματα στην τελευταία επίθεση των φιλοξενουμένων. Η Κηφισιά μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήρε μια διαφορά που έφτασε και τους 13 πόντους χάρη στην καλή παρουσία του Μαυροειδή μέσα στη ρακέτα, την ευστοχία του Ντέιβις και την άμυνα, που σταμάτησε τους ορεξάτους Φώτη Βασιλόπουλο και Τζόνσον. Όμως στην τελευταία περίοδο ο Πανελευσινιακός με πρωταγωνιστές τους Αθανασούλα και Μάρκοβιτς επέστρεψε, μείωσε στον πόντο, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις κακές επιλογές των γηπεδούχων στο τελευταίο λεπτό, διότι είχε κι αυτός κακές επιλογές. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Ρέθυμνο η τοπική ομάδα είδε τον χάρο με τα μάτια της, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει τον Κόροιβο με 78-66 στην παράταση (κ.α. 58-58) και να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο μήνες και πέντε σερί ήττες! Ο Κόροιβος με ένα σερί 14-0 στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου ξέφυγε με 22-8 και ανάγκασε το Ρέθυμνο να κυνηγά αγχωμένο. Η ομάδα της Κρήτης βελτίωσε την άμυνά της, όμως επιθετικά ήταν άστοχη κι αυτό τη δυσκόλεψε πολύ στο να επιστρέψει. Το κατάφερε τελικά στην τελευταία περίοδο, όταν οι Φαγέ, Σάφτενααρ και Κράβιτς βοήθησαν το Ρέθυμνο να περάσει μπροστά, όμως ο Κόροιβος άντεχε κυρίως χάρη στον εξαιρετικό Αγγελόπουλο και στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας έπαιξε και καλή άμυνα, αναγκάζοντας τον Άλεν να κάνει λάθος και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί πάντως το Ρέθυμνο ήταν σαρωτικό και με πρωταγωνιστές τους Σάφτενααρ και Αλεν έφτασε καθαρά στη νίκη απέναντι στον Κόροιβο που έμεινε από δυνάμεις. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον ΚΑΟΔ, αλλά τελικά νίκησε με 72-64. Ο "δικέφαλος" προηγήθηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με 41-27, αλλά ο ΚΑΟΔ δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστή τον Ζάρα γύρισε το παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου πλησίασε στο καλάθι.  Ο ΠΑΟΚ ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία του, έπαιξε ορισμένες καλές άμυνες και με τους Μαργαρίτη, Λάνγκφορντ, Κάρτερ να δίνουν τις πιο πολλές λύσεις έφτασε τελικά στη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.