Τα βραβεία της 16ης αγωνιστικής!

Το BasketNews επέλεξε τους καλύτερους της 16ης αγωνιστικής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σας τους... παρουσιάζει με βάση τα κατορθώματά τους! Ο Βεζένκοφ ήταν εκείνος που ξεχώρισε, ενώ υπήρχαν και οι... αφανείς ήρωες σε κάποια ματς. 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1. ΜΟΥΧΑΜΕΝΤ ΕΛ ΑΜΙΝ (ΑΠΟΛΛΩΝ Π.)

Όχι μόνο ήταν ο καλύτερος του Απόλλωνα Πάτρας στη νίκη μέσα στην Ελευσίνα, αλλά και εκείνος που σφράγισε το «διπλό» με τρίποντο στα 28''. Συνολικά είχε 26 πόντους (7/10διπ., 2/5τρ., 6/6βολ.), 3 ριμπ., 4ασ, 6κερδ.φαουλ σε 27:47 λεπτά συμμετοχής.

2. ΚΕΒΙΝ ΓΚΑΛΟΓΟΥΕΪ (ΑΠΟΛΛΩΝ Π.)

Μαζί με τον Ελ Αμίν ήταν εκείνος που έβαλε το... λιθαράκι της νίκης των Πατρινών στη Γούβα. Ο Αμερικανός συμπλήρωσε 22 πόντους με 7/10διπ., 2/4τρ., 2/5βολ., 5ριμπ., 4ασ., 3κλεψ., 1κοψ., 4λ., στα 33:48 που χρησιμοποιήθηκε από τον Νίκο Βετούλα.

3. ΜΑΛΙΚ ΧΕΡΣΤΟΝ  (ΑΕΚ)

Ακόμα δεν προσαρμόστηκε στα νέα του δεδομένα και άρχισε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του «κιτρινόμαυρου» παζλ. Ο έμπειρος Αμερικανός ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΚ στη νίκη μέσα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης έχοντας σε 33 λεπτά, 19 πόντους με 6/10διπ., 7/9βολ., 4ριμπ., 2ασ., 9κερδ.φαουλ, 1λ.

4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΖΕΝΚΟΦ (ΑΡΗΣ)

Απ' ότι φαίνεται θα τον καμαρώνουμε πολύ σύντομα στο ΝΒΑ και θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν επέλεξε την εθνική Ελλάδας. Ο νεαρός φόργουορντ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και την εκτός έδρας νίκη του Άρη στην Πυλαία έχοντας 29 πόντους (5/9διπ., 5/10τρ., 4/6βολ.), 14 ριμπάουντ 3 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ σε 33:32! 

5. ΡΟΜΠ ΛΟ (ΚΑΟΔ)

Ανάσα παραμονής πήρε ο ΚΑΟΔ απέναντι στο Ρέθυμνο και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Νεοζηλανδό σέντερ. Ο Λο έβαλε τους ψηλούς των Κρητικών στα καλάθια αφού στα 21 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να σημειώσει 22 πόντους με 4/7βδιπ., 2/2τριπ., 8/10βολ., 4ριμπ., 2κοψ., 6κερδ.φάουλ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ (ΑΡΗΣ)

Το να παίρνει την ταυτότητα του Σούλη Μαρκόπουλου δύο φορές μέσα σε διάστημα έξι ημερών, δεν το λες και μικρό πράγμα! Ο Δημήτρης Πρίφτης κάνει έργο στον Άρη και φαίνεται...

MVP: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΖΕΝΚΟΦ (ΑΡΗΣ)

Με ranking 37 σε ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε κάποιον άλλον ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΑΤΗΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ Π.): Για την άμυνα που έπαιξε στον στην τελευταία φάση του αγώνα στην Ελευσίνα πάνω στον Σίμπσον.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ (ΠΑΟ): Για το θράσος που έδειξε στην (μόλις) δεύτερη εμφάνισή του στον Παναθηναϊκό, αφύ πήρε πέντε προσπάθειες και σημείωσε έξι πόντους! 

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για την πρωτοβουλία της να δώσει χαρά στον 10χρονο Σπύρο Καββαδά και να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.