Με στυλ... ελληνικό!

Πριν από μερικές ημέρες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της ελληνοποίησης και ότι θα ήθελε να βλέπει περισσότερους παίκτες στην πεντάδα της ομάδας. Από τη στιγμή που το επέτρεψαν και οι συνθήκες, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είδε την επιθυμία του να πραγματοποιείται!

Άλλωστε το παιχνίδι με τον Κολοσσό είχε εκ των πραγμάτων χαρακτήρα «γερής προπόνησης» για τον Παναθηναϊκό ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Και όταν οι «βασικοί» «καθάρισαν» με την υπόθεση της νίκης, ο Ιβάνοβιτς είχε την ευχέρεια να ρίξει στο παρκέ το «αύριο» του Παναθηναϊκού.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της τελευταίας περιόδου, οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με ελληνική πεντάδα, με τους τέσσερις εκ των πέντε (Κόνιαρης, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς, Διαμαντάκος, Μποχωρίδης) να είναι από 20 χρονών και... κάτω! Οι Ροδίτες έβαλαν δύσκολα στους «πράσινους» όσο άντεξαν και όχι σε... ανησυχητικό βαθμό για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έφτασαν στο εύκολο 90-65.

Εκτός 12άδας έμεινε ο Γκάνι Λαουάλ αφού δεν είναι ακόμα στο 100% έτοιμος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κάνει ντεμπούτο με τα «πράσινα» στο (εκτός έδρας) ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα με την έναρξη του β' γύρου στο ΤΟΡ-16.
Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού ο Κολοσσός άντεξε μέχρι τα πρώτα λεπτά της β' περιόδου.

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι χάρη στους Σλότερ και Μπατίστα και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα. Εξάλλου ήταν ολοφάνερο ότι ο Ιβάνοβιτς άρχισε να σκέφτεται το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που αποδείχθηκε με τη χρησιμοποίηση των «πιτσιρικάδων» και την... αποφόρτιση των βασικών.

Ο Χαραλαμπόπουλος έμεινε για αρκετή ώρα στο παρκέ ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ πόντων στην Basket League (σ.σ. το σημείωσε φέτος απέναντι στον Πανελευσινιακό), έχοντας (επίσης) και τέσσερα κλεψίματα, ο Κόνιαρης δεν δίστασε να πάρει προσπάθειες και... αποφάσεις, ενώ αρκετά καλά στάθηκαν και οι υπόλοιποι νεαροί του Παναθηναϊκού. Από τον Κολοσσό (που πήγε στην Αθήνα με 10 παίκτες, με την απουσία του Τσάμη να ήταν η πιο σημαντική) ξεχώρισαν οι Ουότερς, Λαρεντζάκης και Σκοτ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 42-35, 67-56, 90-65

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7(1), Σλότερ 15(3), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 3(1), Νέλσον 3(1), Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9(2), Γκιστ 9, Μπατίστα 17, Κόνιαρης 6, Διαμαντάκος 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 13(1), Σιόλογκας, Ουότερς 15(1), Μανωλόπουλος 2, Σμιθ 8, Στεφανίδης, Λίντεν 6(1), Σκοτ 12(3), Χάγκινς 7.