Είδε και (δεν) έπαθε!

Όταν υπάρχουν τρεις τραυματίες και μένουν εννέα παίκτες για το rotation, είναι λογικό να χαθεί η χημεία, να μην υπάρχουν «ανάσες» και να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη διάρκεια ενός αγώνα. Κάτι που συνέβη με τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα!

Οι «πράσινοι» είδαν και έπαθαν μέχρι να κερδίσουν τον γηπεδούχο Απόλλωνα με 77-71 και να αποφύγουν τις -όποιες- περιπέτειες, σε ένα ματς που είδαν και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρεί από το παρκέ στα μέσα της τελευταίας περιόδου, με πόνους στη μέση.

Βέβαια το μεγαλύτερο χειροκρότημα ανήκει στον Νίκο Βετούλα και τους παίκτες του, οι οποίοι οδηγούσαν τους νταμπλούχους στο... χείλος του γκρεμού μέχρι και τα τελευταία λεπτά. Όπου «χείλος του γκρεμού» το... οριστικό αντίο του Παναθηναϊκού στην υπόθεση της πρώτης θέσης στην κανονική περιόδου! Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ!

Αν και απουσίαζαν οι Μαυροκεφαλίδης, Μποχωρίδης και Γιάνκοβιτς (σ.σ. ταξίδεψε στην  Πάτρα αλλά δεν ξεπέρασε την τενοντίτιδα στο γόνατο και δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στο ματς), οι «πράσινοι» μπόρεσαν να φύγουν με τη νίκη από το κλειστό της Περιβόλας και να ταξιδέψουν πιο... ήρεμοι στη Μαδρίτη για το δύσκολο ματς με τη Ρεάλ την ερχόμενη Πέμπτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας είχε πάρε και διαφορά 14 πόντων (49-35 στο 19'), χάρη στην εκπληκτική απόδοση του Φιτζπάτρικ, ο οποίος μετρούσε μέχρι εκείνο το σημείο 17 πόντους με 3/3 τρίποντα! Στον αντίποδα, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν... μονοδιάστατο, με τον Εστεμπάν Μπατίστα να πετυχαίνει στο πρώτο μισό του αγώνα τους 16 από τους 18 πόντους του.

Βέβαια το σκηνικό του αγώνα άρχισε να αλλάζει όταν άλλαξε και το αγωνιστικό πλάνο των «πρασίνων». Από τη στιγμή που μπήκαν στην εξίσωση και οι Σλότερ, Διαμαντίδης, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα σερί 15-0 (!!) και πήρε προβάδισμα με 50-49 στο 23'. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η άμυνα, με τον Φιτζπάτρικ να σημειώνει μόνο 6 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, όταν ο Ει Τζέι Σλότερ άρχισε να... σεληνιάζεται και να σημειώνει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Πάντως, η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ κακή στο πρώτο μισό του αγώνα, έχοντας ωστόσο και το άλλοθι των πολλών απουσιών και προβλημάτων.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 49-37, 59-57, 71-77

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 4, Γκάλογουεϊ 13 (1/3τρ., 7ριμπ., 8ασ.), Πεν 6(2), Φιτζπάτρικ 23(3), Αντωνάκης 2, Ελ Αμίν 13(2), Μολφέτας, Γεωργαλής 3(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 19(2), Φώτσης (7ριμπ.), Νέλσον (0/4διπ., 0/2β.), Παππάς 5(1), Διαμαντίδης 15(3/4τρ., 7ασ.), Γκιστ 14(1), Μπατίστα 18, Μπλουμς 2.