Η Θεσσαλονίκη είχε την τιμητική της

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης ήταν οι κερδισμένοι της 12ης αγωνιστικής ημέρας, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου ανέπνευσε βαθμολογικά. Τρίτη συνεχόμενη ήττα για το Ρέθυμνο, ενώ  η Κηφισιά επανήλθε στις νίκες, βυθίζοντας περισσότερο τον Πανιώνιο, που δεν κατάφερε να πάρει το «διπλό».

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ανταποκρίνεται στις ειδικές καταστάσεις και να κερδίζει αγώνες που κρίνονται στην τελευταία επίθεση με μεγάλο σουτ. Μετά τον Όντουμ και τον Δέδα, ήταν η σειρά του Κάρτερ να χαρίσει τη νίκη στα Τρίκαλα με 81-79 (45-39). Ο Αμερικανός όχι μόνο πέτυχε το τρίποντο της νίκης, αλλά έκλεψε και την μπάλα στην επίθεση των γηπεδούχων. Τα Τρίκαλα με ένα 15-0 στην τρίτη περίοδο και με κορυφαίο τον Τσούπκοβιτς, ο οποίος είχε 5/6 τρίποντα και 11 ριμποάουντ, διαμόρφωσαν το σκορ από 39-50 σε 54-50.  Στα 29’’ πριν από τη λήξη ο Σπανός έδωσε το προβάδισμα (79-77), αλλά αστόχησε στη βολή και ο Κάρτερ πέτυχε στη συνέχεια το τρίποντο. Στα 5΄΄ ο Σαλούστρος ευστόχησε σε μία βολή (81-79).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ οδήγησε τον Άρη στην επικράτηση με αντίπαλο το Ρέθυμνο (66-62). Μέχρι το 39΄ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ, αλλά το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν καθοριστικό. Ο Άρης παρότι αναγκάστηκε να παίζει χωρίς τον Τόμας που τραυματίστηκε, πέτυχε ένα επιμέρους 19-4 στο διάστημα αυτό και το τρίποντο του Πάσαλιτς (63-60), έκρινε ουσιαστικά τη νίκη. Πάντως ο προπονητής του Ρεθύμνου Θανάσης Σκουρτόπουλος, άφησε αιχμές για τη διαιτησία, εστιάζοντας στη διαφορά των φάουλ. Ο Άρης είχε 16/22 βολές και το Ρέθυμνο 6/10.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Η Κηφισιά απέφυγε τα χειρότερα και η νίκη της (86-85) επί του Πανιωνίου, θα της φέρουν, αν μη τι άλλο, την ηρεμία, Από  την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ν. Σμύρνης έχασε πάλι (όπως και με τον Απόλλωνα Πάτρας) στο τέλος. Η άμυνα της Κηφισιάς άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αφού ο Πανιώνιος «κόλλησε» επιθετικά (πέτυχε 12 πόντους) με τον Ξανθόπουλο να μειώνει στο τέλος τη διαφορά στον έναν πόντο. Ο Ντέιβις με 29 πόντους και οι Μαυροειδής, Κακιούζης με διψήφια νούμερα σε πόντους και ριμπάουντ, ήταν οι παίκτες που κράτησαν όρθια την Κηφισιά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Ο Κολοσσός είχε σταθερά το προβάδισμα και αντέδρασε ψύχραιμα όταν ο ανταγωνιστικός Κόροιβος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στο 37΄(67-65).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.