Μπουρλώτο έβαλε ο ΠΑΟΚ!

Λέτε τελικά να παίξει ρόλο το αχρείαστο φάουλ του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Βαγγέλη Μάντζαρη τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ντέρμπι στο ΣΕΦ; Το σίγουρο είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν θα... αρκεί η απλή νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έμελλε να φέρει τα πάνω-κάτω στην βαθμολογία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ή αν προτιμάτε, η ομάδα που επανέφερε την... ισορροπία! Μετά και την ήττα του Ολυμπιακού στην Κηφισιά, οι «αιώνιοι» μετράνε από ένα χαμένο ματς εκτός... προγράμματος και τα πάντα θα κριθούν στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ για τον β' γύρο του πρωταθλήματος. Εκτός και αν το φετινό πρωτάθλημα επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις μέχρι το τέλος της ρέγκιουλαρ σίζουν.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκλεψε την παράσταση στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού επικράτησε εύκολα και δίκαια των νταμπλούχων με 71-54! Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα των «πράσινων» σε διάστημα οκτώ ημερών (σ.σ. μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ), τη στιγμή που μετρούσαν μόνο νίκες μέχρι εκείνο το διάστημα. Εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκός μετρούσε 18 συνεχόμενες νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ και 56 στα 86 ματς που είχαν δώσει οι δύο ομάδες μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Όμως ο «δικέφαλος του βορρά» φρόντισε να πάει κόντρα στην παράδοση και να φτάσει σε μια νίκη με 17 πόντους διαφορά, η δεύτερη μεγαλύτερη μετά το... 73-54 της σεζόν 1998-99 και της απίστευτης εμφάνισης του Ουόλτερ Μπέρι και Φράνκι Κινγκ.

Μόνο που αυτή τη φορά το συγκεκριμένο ρόλο είχαν αναλάβει οι Βαγγέλης Μαργαρίτης και Μορίς Κάρτερ, οι οποίοι έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στο ματς. Ο Έλληνας φοργουορντ έκανε το ματς της... ζωής του με 16 πόντους (4/7διπ., 2/4τρ., 2/2βολ.,), 11 ριμπάουντ, 2 τάπες και 6 κερδισμένα φάουλ.

Αντίστοιχα ο Αμερικανός συμπλήρωσε άλλους 18 πόντους με 6/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3/4 βολές. Βέβαια τα περισσότερα εύσημα ανήκουν στον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος εξουδετέρωσε τα ατού του Παναθηναϊκού και με γνώμονα την επιθετική άμυνα, δεν άφησε τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι.

Επιπλέον ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να αντιδράσει τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τα ηνία του αγώνα (30-32 το ημίχρονο και 32-36 στη συνέχεια), έδειξε χαρακτήρα και με υπομονή στην επίθεση μπόρεσε να γίνει το απόλυτο αφεντικό του ματς. Ειδικά στην τελευταία περίοδο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 21-9! Από πλευράς Παναθηναϊκού (εκτός οι Παππάς, Μποχωρίδης, ενώ έχει αποτελέσει παρελθόν από τα μέσα της εβδομάδας ο Τζούλιαν Ράιτ) διασώθηκε ο Τζέιμς Γκιστ (18π., 5/7διπ., 2/3τρ., 2/6βολ., 7ριμπ.), ενώ εκτός κλίματος βρέθηκαν οι Διαμαντίδης, Σλότερ, Μπλουμς και Φώτσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 30-32, 50-45, 71-54

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 15 (2), Λιάπης, Κάρτερ 18 (1), Κακαρούδης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 16 (2τρ., 11ριμπ.), Όντουμ 10 (2), Βον, Μπρέμερ 7 (2), Σαλούστρος 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 4, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 2, Νέλσον 8, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης, Γκιστ 18 (2), Μπατίστα 8, Μπλουμς.