Νίκες με χαρακτήρα

trikala aek

Τα Τρίκαλα έδειξαν το χαρακτήρα τους νικώντας εντός έδρας την ΑΕΚ, που τα περίμενε όλα από τον Ίνγκλις, ενώ ο Πανελευσινιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Ερικ πέρασε από την Αμαλιάδα. Σπουδαία νίκη για τον ΚΑΟΔ, λαχτάρησε το Ρέθυμνο.

Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ (87-83), η οποία εκτός του ότι της δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, κάνει και τον Κώστα Φλεβαράκη να αισθάνεται πιο ασφαλής στη θέση του. Ο αγώνας ξεκίνησε με μισάωρη καθυστέρηση, εξαιτίας κάποιων επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που βρέθηκαν δίπλα οι μεν στους δε μετά από αβλεψία των αρμοδίων! Η ΑΕΚ είχε σε μεγάλη μέρα και πάλι τον Καρλ Ίνγκλις, που έκανε πράματα και θάματα (33π. 11ρ.), αλλά απέδειξε ταυτόχρονα πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Οσο σκόραρε ο Καναδός, η Ένωση ήταν μπροστά, με διαφορά μάλιστα που άγγιζε και τους 10 πόντους, όταν όμως δεν σκόραρε, τα Τρίκαλα κατάφερναν να επανέρχονται και να μένουν στη διεκδίκηση της νίκης. Κάπως έτσι το σκορ ήταν 60-64 στο 30', με τους Τσούπκοβιτς, Νικολόπουλο να δίνουν πολύτιμες λύσεις στα Τρίκαλα, τα οποία στην τελευταία περίοδο οδήγησε ο Κάτζι. Ο Αμερικανός ήταν εντυπωσιακός κρατώντας όρθια την ομάδα του στις προσπάθειες της ΑΕΚ να ξεφύγει, ωστόσο τα μεγάλα σουτ στο τέλος τα έβαλε ο Ίνγκραμ. Με δικό του τρίποντο το σκορ έγινε 50'' πριν από το τέλος 81-80, αυτός ήταν που έβαλε και όλες τις βολές όταν η ΑΕΚ προσπάθησε μάταια να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Ντελινινκάιτις έβαλε δύο μεγάλα σουτ, αλλά στη συνέχεια έχασε άλλα δύο κρίσιμα, ο Σάκοτα αστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο με το οποίο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει 15'' πριν από το τέλος, ενώ ο Ίνγκλις στο τελευταίο καθοριστικό λεπτό δεν ήταν πουθενά! Έτσι τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την πολύ μεγάλη νίκη. 

Στην Αμαλιάδα ο Πανελευσινιακός βρήκε στο πρόσωπο του Μάικλ Ερικ τον σέντερ που έψαχνε. Ο Νιγηριανός έκανε συγκλονιστικό ντεμπούτο με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και το φόλοου 7'' πριν από τη λήξη του αγώνα με το οποίο η ομάδα από την Ελευσίνα πήρε τη μεγάλη νίκη επί του Κοροίβου με 74-73. Οι γηπεδούχοι μετά την πρώτη περίοδο πήραν το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα, καθώς οι Αγγελόπουλος και Γκάρετ βοηθούσαν πολύ στο σκοράρισμα τον πολύ καλό και πάλι Ντέιβις. Ο νεοαποκτηθείς Μάρσαλ ήταν εκτός κλίματος, όμως έστω κι έτσι ο Κόροιβος διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο από εκεί και μετά ο Πανελευσινιακός επέστρεψε. Οι Ρόμπινσον και Τζόνσον τράβηξαν το... κουπί της ανατροπής, ενώ και ο Έρικ, μετά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, σιγοντάριζε. Τελικά εκτός από το νικητήριο φόλοου του Νιγηριανού, χρειάστηκε να αστοχήσει στην τελευταία επίθεση του Κοροίβου ο Βασίλιεβιτς για να πάρει το μεγάλο "διπλό" ο Πανελευσινιακός. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Ρέθυμνο η τοπική ομάδα είδε το Χάρο με τα μάτια της πριν τελικά νικήσει τον Κολοσσό με 70-66 και φτάσει τις 7 νίκες σε 10 αγώνες. Στο πρώτο μέρος το Ρέθυμνο υποτίμησε τον Κολοσσό, που με πρωταγωνιστή τον Χάγκινς, παίκτες-κλειδιά τους Λίντεν, Τολιόπουλο και Λαρεντζάκη και καλά ποσοστά ευστοχίας κατάφερε να προηγηθεί με 44-28 κυριαρχώντας πλήρως και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το σκηνικό άλλαξε, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν, έπαιξαν δυνατη άμυνα και βρήκαν πολύτιμες λύσεις από παίκτες του πάγκου όπως ο Σχίζας και ο Αλίλοτζιτς. Μετά το 36' το Ρέθυμνο εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή του και με σερί 12-0 μετέτρεψε το 58-64 σε 70-64 και εν τέλει νίκησε με 70-66. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο της Κηφισιάς και έφτασε τελικά σε μια άνετα νίκη με 78-67. Μετά την πρώτη περίοδο ο "δικέφαλος" πήρε για τα καλά το προβάδισμα με τους Τσόχλα και Κακαρούδη να του δίνουν λύσεις και στο δεύτερο μέρος με καλή άμυνα και τον Μπρέμερ στο ντεμπούτο του να βοηθά πολύ εδραίωσε αυτό το προβάδισμα κι έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με διαφορά 22 πόντων. Στην τελευταία περίοδο χαλάρωσε κάπως κι έδωσε τη δυνατότητα στην Κηφισιά να περιορίσει την έκταση της ήττας της, η οποία ήταν η τρίτη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της και έδωσε συνέχεια στην ελεύθερη πτώση του τελευταίου μήνα. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ διατήρησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα νικώντας με 82-76 τον Απόλλωνα Π. Οι Ζάρας και Λόου ήταν αυτοί που κρατούσαν τον ΚΑΟΔ όρθιο στο πρώτο μέρος απέναντι στους Πατρινούς, που στηρίζονταν κυρίως στον οίστρο του Ελ Αμίν. Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσαν να... απαλλαγούν από την παρουσία του Απόλλωνα, που ακολουθύσε κατά πόδας και κατά διαστήματα περνούσε και μπροστά. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στο 36' (70-71). Από εκεί και μετά ο πολύπειρος Παπαμακάριος έδωσε τις λύσεις εκείνες που χρειάζονταν για να ξεφύγει και πάλι ο ΚΑΟΔ, ο οποίος είχε τον Ζάρα σε πολύ καλή βραδιά, έβαλε στο τέλος και τις βολές και πήρε τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.