Με τα χίλια ζόρια

pettway drama

Στο απρόσμενο ντέρμπι που έγινε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός νίκησε με την ψυχή στο στόμα τον μαχητικό Κόροιβο (79-73) χάρη σε δύο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ του Πετγουέι στο τέλος.

 Παρά τις σημαντικές απουσίες του (ο Λόουερι έφυγε ξαφνικά και απροειδοποίητα, ενώ ο Γκάρετ ήταν τραυματίας), ο Κόροιβος πάλεψε θαρραλέα στο πρώτο ημίχρονο και διατήρησε την επαφή του στο σκορ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που ίσως λόγω ώρας, ίσως λόγω κούρασης ήταν νωθρός, κυρίως στην άμυνα. Ο Ντέιβις κατά βάση με ατομικές προσπάθειες, έκανε... πάρτι σκοράροντας τους 13 από τους 21 πόντους του Κοροίβου στην πρώτη περίοδο και ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που από την άλλη έβλεπε τον Ολυμπιακό να λειτουργεί αρκετά καλά στην επίθεση. Ο Μάντζαρης οργάνωνε σωστά, ο Πετγουέι ήταν "ζετστός", ο Σπανούλης αυτός που έπρεπε, ενώ λύσεις έδινε και ο Ντάνστον.

Ο Ολυμπιακός ξεφυγε κάποια στιγμή με 25-16, αλλά ο Ντέιβις έριξε αμέσως τη διαφορά, ενώ στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό παρέμεινε περίπου το ίδιο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ξεφύγει, εκμεταλλευόμενος κυρίως τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε και κάποια ξεσπάσματα από τους Σλούκα και Σπανούλη, όμως ο Κόροιβος έβρισκε τον τρόπο να μένει κοντά, παρόλο που ο Χάρης Μαρκόπουλος κράτησε στον πάγκο σχεδόν σε όλη τη δεύτερη περίοδο τον Ντέιβις. Ο Ρούμπιο, όμως, έκανε καλή δουλειά μέσα στη ρακέτα, ο Γαλιώτος επίσης βοήθησε ώστε να εξισορροπηθεί κάπως η μάχη των ριμπάουντ και από την περιφέρεια τα τρίποντα των Ματζέτ και Γιαννακίδη, έδιναν στους φιλοξενούμενος σημαντικές ανάσες. Με ένα τέτοιο τρίποντο του Γιαννακίδη, μάλιστα, ο Κόροιβος έκανε το 43-40 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακος φάνηκε να παίζει πιο καλά στην άμυνα, ωστόσο στην επίθεση η ζώνη του Κοροίβου του προκαλούσε αρκετά προβλήματα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μάλιστα στο ξεκίνημα με 45-43, αλλά οι Σπανουλης και Ντάρντεν με τρίποντα αποκατέστησαν άμεσα το "ερυθρόλευκο" προβάδισμα, το οποίο πάντως δεν μπορούσε να μεγαλώσει και έμενε σταθερά στους 4-6 πόντους. Προς το τέλος, πάντως ο Βασίλιεβτς μείωσε στον πόντο και ο Αγγελόπουλος με νέο τρίποντο ισοφάρισε 57-57, σκορ με το οποίο έληξε η τρίτη περίοδος ενός αγώνα, που είχε εξελιχθεί απρόσμενα σε ντέρμπι.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Ρούμπιο έβαλε ξανά μπροστά τον Κόροιβο (59-57), αλλά μετά χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και αποσύρθηκε, έτσι ο Ολυμπιακός έβαλε την μπάλα στον Χάντερ και ξαναπέρασε μπροστά με 64-59, καθώς νωρίτερα είχε ευστοχήσει σε τρίποντο και ο Λαφαγέτ. Ο Κόροιβος δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε ξανα με Βασίλιεβιτς και Ντέιβις, αλλά στο 34' ένα αντιαθλητικό φάουλ εις βάρος του Αγγελόπουλου και μια τεχνική ποινή στον πάγκο των φιλοξενουμένων επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ανασάνει (68-64) με τις βολές του Σλούκα. Στη συνέχεια και μετά από δύο βιαστικές επιθέσεις του Κοροίβου ο Σπανούλης στον αιφνιδιασμό έκανε το 70-64, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαζαν κάτω και το ντέρμπι συνεχιζόταν.

Ο Σπανούλης φάνηκε να "καθαρίζει" όταν με δύο προσωπικές ενέργειες έκανε το 74-66 στο 37', αλλά ο Κόροιβος με τρίποντο του Αγγελόπουλου και δύο βολές του Ματζέτ μείωσε ξανά 74-71. Ο Μάντζαρης στο 38' έκανε το 76-71, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός μετά απο άστοχο τρίποντο του Βασίλιεβιτς έχασε δύο ευκαιρίες να "κλειδώσει" το παιχνίδι και ο Κόροιβος με τον Ρούμπιο μείωσε 45'' πριν από τη λήξη 76-73. Ακολούθως ο Λαφαγέτ αστόχησε σε τρίποντο, όμως ο Πετγουέι με βουτιά αυτοθυσίας έσωσε την κατοχή του Ολυμπιακού και έδωσε την ευκαιρία στον Σπανούλη να κερδίσει φάουλ. Ο αρχηγός όμως αστόχησε και στις δύο βολές 24'' πριν από τη λήξη, αλλά ο Πετγουέι και πάλι ως από μηχανης θεός πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και στη νέα επίθεση ο Μάντζαρης με τρίποντο έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό (79-73) και τον γλίτωσε από το κάζο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 21 (2), Ντάρντεν 7, Σλούκας 11, Λαφαγιέτ 8 (2), Χριστοδούλου 2, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (1).
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 8, Γιαννακίδης 6 (2), Αγγελόπουλος 10 (2), Παπαπέτρου, Ντέιβις 22 (4), Βασίλιεβιτς 6 (2), Κανονίδης 9 (1), Φιλιππάκος, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2.