Πεντοζ-Άρη!

council

Ρέθυμνο και Άρης πέτυχαν τις νίκες της 9ης αγωνιστικής της Α1. Το Ρέθυμνο πέρασε σα σίφουνας από την Κηφισιά με σούπερ Κάνσιλ, ενώ ο Άρης υποχρεώσε την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα της επί των ημερών Σάκοτα και... ανάσανε. Μεγάλη ήταν και η νίκη του Απόλλωνα επί του ΠΑΟΚ.

Στην Κηφισιά το Ρέθυμνο έκανε... πάρτι νικώντας εν τέλει με 74-64 και φτάνοντας τις έξι νίκες στα εννέα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Κάνσιλ ήταν μια ομάδα μόνος του και με 22 πόντους και 10 ασίστ πήρε... παραμάζωμα την ομάδα των βορείων αθηναϊκών προαστίων, ενώ σημαντική συμβολή στην επιτυχία είχε και ο Κράβιτς, που έδωσε καθοριστική βοήθεια κυρίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η Κηφισιά βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή και ανγκάστηκε να κυνηγά, όμως δεν είχε ούτε τη φρεσκάδα ούτε τη δύναμη για να τα καταφέρει. Ο Μαυροειδής ήταν και πάλι ο κουρφαίος, αλλά και μόνος. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στο Αλεξάνδρειο ο Άρης αντεπεξήλθε στην πίεση που είχαν δημιουργήσει τα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα και νίκησε καθαρά την ΑΕΚ με 86-75. Οι "κίτρινοι" της Θεσσαλονίκης προηγήθηκαν με 21-8 στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους έχοντας σε σπουδαία μέρα τους περιφερειακούς τους και ειδικά τον Πάσαλιτς. Η ΑΕΚ δεν θύμισε σχεδόν σε τίποτα την ΑΕΚ των προηγούμενων τριών αγωνιστικών, γι' αυτό έχασε για πρώτη φορά επί των ημερών Σάκοτα, παρόλο που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ο Γιάννης Αθηναίου. Ο Ίνγκλις μάζεψε 10 ριμπάουντ, αλλά είχε και 0/7 τρίποντα. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα ο Απόλλων ήταν σαρωτικός, ειδικά στην τρίτη περίοδο, και πέτυχε μεγάλη νίκη (80-70) επί του ΠΑΟΚ διατηρώντας παράλληλα αήττητη την έδρα του. Ο Φιτζπάτρικ με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν όλα τα λεφτά για τον Απόλλωνα, που πήρε το προβάδισμα από την αρχή και δεν το έχασε ως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε τσακισμένος από την κούραση, ενώ και η απουσία του Χαραλαμπίδη είναι εμφανής. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός πέτυχε επί του ΚΑΟΔ μια πολύ σπουδαία νίκη (83-60), που σε συνδυασμό με την καλή διαφορά θα παίξει ρόλο στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ο Πανελευσινιακός ξέφυγε εκμεταλλευόμενος την καλή παρουσία του πρώην παίκτη του ΚΑΟΔ, Μάρκοβιτς, μέσα στις ρακέτες και τη βοήθεια που έδιναν από την περιφέρεια στο σκοράρισμα οι Τζόνσον και Αθανασούλας. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Ρόδο ο Κολοσσός κατάφερε να μην επηρεαστεί από την απώλεια του Μάικ Τζέιμς και να πετύχει πολύ σημαντική νίκη επί των Τρικάλων (77-69). Ο Κολοσσός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος παίρνοντας καθαρό προβάδισμα, αλλά στο δεύτερο μέρος τα Τρίκαλα έκαναν την αντεπίθεσή τους και στο 36' κατάφεραν με πρωταγωνιστές τους Μπούι και Ινγκραμ να μειώσουν 66-64. Τότε ήταν που ο Χάγκινς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με την καθοριστική συμβολή του ο Κολοσσός έκανε σερί 11-5 ως το τέλος και πήρε τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.