Ο Γιάνις γλίτωσε τα... καρδιοχτύπια!

Κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα κατέβαζε ρυθμό και δεν θα συνέχιζε με το ίδιο τέμπο στα ματς του ελληνικού πρωτάθληματος. Λογικό και επόμενο να αντιμετωπίσει δυσκολίες και να πραγματοποιήσει εμφάνιση που θα τον... βοηθήσει ενόψει της συνέχειας. Βέβαια τη νίκη των «πρασίνων» στην Ήλιδα επισκίασε ο τραυματισμός του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μπορεί να επικράτησε δύσκολα του Κόροιβου με 72-59 και να αποτέλεσε ένα καλό... μάθημα ενόψει και του αγώνα με τη Φενέρ στην Τουρκία, ωστόσο όλο το ενδιαφέρον ήταν (και είναι) στραμμένο στον διεθνή φόργουορντ/σέντερ. Μόλις 01:29 από την έναρξη του αγώνα, ο Μαυροκεφαλίδης ζήτησε αλλαγή με έντονους πόνους στους προσαγωγούς.

Άμεσα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ θεωρείται ήδη εξαιρετικά αμφίβολη η παρουσία του στο παιχνίδι με τη Φένερμπαχτσε/Ούλκερ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είχε μείνει εκτός (αλλά αναμένεται να επιστρέψει) ο Εστεμπάν Μπατίστα! Και πάλι. Κέρδος υπήρχε και αυτό ήταν η παρουσία του Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τα «πράσινα» έχοντας πάρει 26 λεπτά συμμετοχής.

Σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους (σ.σ. οι 10 στο πρώτο ημίχρονο) με 6/8 δίποντα και 9 ριμπάουντ! Εν ολιγοις έδειξε ότι μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα (και) στην επίθεση, αν και στην άμυνα είχε βρει τον μπελά του από τον εκπληκτικό Ντάριους Γκάρετ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 25 πόντους και 11/16 δίποντα!

Βέβαια εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιάννις Μπλουμς, ο οποίος απέτρεψε τα «καρδιοχτύπια» στην Ήλιδα. Με 16 πόντους (πέντε εκ των οποίων συνεχόμενοι στο τελος) έβαλε απαγορευτικό στα όνειρα των γηπεδούχων που είχαν πλησιάσει και στους έξι πόντους (53-59) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Όμως ο Γιάνκοβιτς και ο Λετονός δεν άφησαν τον αξιόμαχο -αν μη τι άλλο- Κόροιβο να κάνει κάτι περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά είχε φτάσει και τους 20 πόντους για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο (17-37 στο 18').

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 11(1), Λόουερι 11(1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3(1), Βασίλιεβιτς 5(1), Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25, Ρούμπιο 4, Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης, Βαρδακαστάνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 11(2), Φώτσης 11(3), Παππάς 7(1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3(1/4τρ., 8ασ.), Γκιστ 7 (10ριμπ.), Μπλουμς 16(4), Ράιτ 12 (9ριμπ.)