Αναβάλλεται το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ!

andrianos

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της Α1 αναβάλλεται, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, λόγω Πολυτεχνείου και είναι άγνωστο πότε θα γίνει! Ο ΕΣΑΚΕ απείλησε με αναβολή όλης της αγωνιστικής, αλλά μάλλον δεν θα το κάνει.

 

Η αρμόδια αστυνομική αρχή της Θεσσαλονίκης έκρινε πως θα εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο να συμπέσει η διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού τη Δευτέρα με τις εκδηλώσεις για την επαίτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ζήτησε την αναβολή του. Ο υφυπουργός έκανε δεκτή την εισήγηση και ανέβαλε το παιχνίδι (μαζί με άλλα πέντε παιχνίδια άλλων σπορ), προκαλώντας ισχυρούς "πονοκεφάλους" στον ΕΣΑΚΕ!

Διότι η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες για να διεξαχθεί ο αγώνας. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις σε Ευρωλίγκα και Eurocup αντίστοιχα, ενώ στο μοναδικό κενό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα παίξουν μεταξύ τους για το Κύπελλο!

Γνωρίζοντας όλα αυτά, ο ΕΣΑΚΕ είχε αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού σε μια προσπάθεια να τον πείσει να μην αναβάλει τον αγώνα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας επικαλέστηκε την τέλεση αγώνων πέρυσι στις 17 Νοεμβρίου (κανείς εξ αυτών πάντως δεν ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες με τόσο πολλούς και ένθερμους οπαδούς), το ότι δεν γίνεται οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, άρα ο κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων είναι σημαντικά μειωμένος, μέχρι και την... προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, αλλά και την πιθανή διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη (που προφανώς θα "κλέψουν" διαθέσιμες ημερομηνίες)!

Τα δύο τελευταία επιχειρήματα τα συνέδεσε με πιθανή αναβολή ολόκληρης της 6ης αγωνιστικής, για την οποία επίσης "απείλησε", αλλά μάλλον δεν θα κάνει πράξη. Διότι τότε θα δημιουργήσει άλλους πονοκεφάλους με τις ομάδες που έχουν ήδη κλείσει και πληρώσει τα ταξίδια τους και δεν είναι δυνατό τώρα να τα ακυρώνουν.

Ο υφυπουργός δεν πείστηκε με τίποτα από όλα αυτά, αποφάσισε την αναβολή του αγώνα και μένει να μάθουμε ποια θα είναι η τύχη του...