Με σβηστές μηχανές και... σούπερ Διαμαντίδη!

 

Περίοδο... δεύτερης νιότης περνάει στα μπασκετικά «γεράματα» ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος πρόσθεσε φέετος μία ακόμα εξαιρετική εμφάνοιση στο ενεργητικό του.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη απέναντι στο αξιόμαχο (αν μη τι άλλο) Ρέθυμνο με 79-70 και στη διατήρηση του απόλυτου (5/5) μετά και την 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε τόσο τις δημιουργικές του αρετές, όσο τις... εκτελεστικές του.

Μετά το εξαιρετικό του ματς την περασμένη εβδομάδα στα Τρίκαλα, ο Διαμαντίδης συνέχισε το σερί των καλών του εμφανίσεων έχοντας 21 πόντους με 3/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 3/5 βολές, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Φαίνεται ότι οι Κρητικοί του... ταιριάζουν αφού και στον περσινό αγώνα του ΟΑΚΑ είχε κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με 23 πόντους και 4/6 τρίποντα. Ουσιαστικά ήταν εκείνος που έβρισκε τις λύσεις απέναντι στη «ζώνη» του Σκουρτόπουλου, η οποία είχε «παγιδέψει» τους «πράσινους» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε τη γνωστή του ενέργεια και ούτε ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στα μακρινά σουτ. Έχοντας πιο... χαλαρή διάθεση, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήθελαν απλά και μόνο να κάνουν τα απαραίτητα για να κερδίσουν το ματς και να στρέψουν ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον του στο μεγάλο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή στην Ισπανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό στα τρίποντα ήταν πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με τα... συνηθισμένα νούμερα της φετινής σεζόν. Οι «πράσινοι» σούταραν με 30% έχοντας 9/30 σουτ έξω από τα 6.75μ., ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν στο ανοικτό γήπεδο τα πάμπολλά λάθη των φιλοξενούμενων. Οι Μπλουμς και Σλότερ είχαν 2/11 τρίποντα στο σύνολο, δείγμα του ότι δεν βρέθηκαν στη μέρα τους ή δεν έδωσαν την αντίστοιχη βαρύτητα όπως στα ματς της Ευρωλίγκας.

Στον αντίποδα το Ρέθυμνο αξίζει το χειροκρότημα μετά από αυτήν την εμφάνιση, αφού μπόρεσε να παραμείνει ανταγωνιστικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο -17 (69-52) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ο Φαγιέ ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ενώ αρκετά καλή ήταν και η παρουσία του Κάουνσιλ.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 37-30, 61-49, 79-70

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Σλότερ 9(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 10(1), Φώτσης 2, Παππάς 3(1), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 21(4), Γκιστ 7, Μπατίστα 13 (10ριμπ.), Μπλουμς 3(1), Ράιτ 2.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9(1), Σχίζας, Κουμπούρας, Κάουνσιλ 17(1), Άλεν 9(1), Καλαμπόκης, Φαγιέ 21(4), Σίνης 2, Χείλαρης, Κράβιτς 6, Αλίχοτζιτς 6, Δουλγεράκης.