Ανίκητοι "αιώνιοι", σεφτέ η Ελευσίνα

vezenkof

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος νικώντας και τον Πανιώνιο, που έμεινε μόνος στον πάτο, αφού ο Πανελευσινιακός έκανε σεφτέ απέναντι στην τραγική ΑΕΚ. Ο Άρης νίκησε την Κηφισιά και ο Βασίλιεβιτς έγινε ήρωας στην Αμαλιάδα.

Με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του ο Πανιώνιος έχει γίνει πιο μαχητικός, αλλά ακόμα αγνοεί τι σημαίνει νίκη. Παρότι πάλεψε, παρότι πια το ρόστερ του είναι γεμάτο έμπειρους παίκτες μετά την άφιξη και του Χάνκοκ (από τους περίφημους πιτσιρικάδες στη 12άδα ήταν μόνο ο Σπυρόπουλος και ο Θανάσης Παπαχατζής θα τα βλέπει πια αυτά και θα γελάει...), δεν κατάφερε να σταματήσει τον ΠΑΟΚ, που συνεχίζει, έστω και μετά κόπων, την προέλασή του. Ο "δικέφαλος" νίκησε με 65-61, καθώς διατήρησε την ψυχραιμία του σε αυτό το σπουδαίο ντέρμπι και στο τέλος έβαλε όλες τις βολές. Ο Χαραλαμπίδης (11π.) είναι εξπέρ του είδους, γι' αυτό "καθάρισε". Πολύ καλός ήταν και ο Βον (17π., 11ρ.), ενώ από τον Πανιώνιο εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Κορόλεφ (20π.). Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός άφησε μόνο του στον πάτο της βαθμολογίας τον Πανιώνιο, αφού έκανε σεφτέ νικώντας την απογοητευτική ΑΕΚ με 81-72. Με τον Τζίμη Κουστένη για πρώτη φορά στον πάγκο της η ομάδα της Ελευσίνας έδειξε να έχει κάποιες βασικές αρχές στο παιχνίδι της, που τη βοήθησαν να κερδίσει έναν αντίπαλο, που δεν είχε κατεύθυνση στο παιχνίδι του. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος ο Πανελευσινιακός πήρε μια διαφορά, που του επέτρεψε να φτάσει στη νίκη, κυρίως χάρη στα τρίποντα του κορυφαίου Γιάννη Αθανασούλα (21π. με 4/5) και του Δορκοφίκη (9π.με 3/5). Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί στο παρλεθόν στην ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν τραγική αμυντικά, ενώ στην επίθεση τα περίμενε σχεδόν όλα από τον Σάκοτα (23π.). Ο Ίνγκλις ήταν μέτριος, ωστόσο έπεσε "θύμα" μιας... απίθανης απόφασης του διαιτητή Γκόντα, που τον απέβαλε με ντισκαλιφιέ (δεύτερη τεχνική ποινή) στο 32', διότι θεώρησε ότι έκανε θέατρο προσπαθώντας να αποφύγει ένα σκριν! Ο δε Ντελινινκάιτις ήταν θετικός στο ντεμπούτο του με 10π. και 4ασ. Στο τέλος του αγώνα οι Ελευσίνιοι έστησαν πάρτι στις εξέδρες, ενώ οι περίπου 100 ΑΕΚτσήδες στόλισαν με τα πρώτα φετινά... γαλλικά τους παίκτες της ομάδας τους. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Στο Αλεξάνδρειο οι κερκίδες ήταν άδειες λόγω τιμωρίας, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Άρη να νικήσει με 83-80 και να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο. Οι "κίτρινοι" κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βεζένκοφ (16π.) και παίρνοντα διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Κηφισιά με συλλογική δουλειά "ροκάνισε" αυτή τη διαφορά και ένα λεπτό πριν από τη λήξη ισοφάρισε 76-76. Ακολούθησαν δύο βολές από τον Σίμτσακ, ένα άστοχο σουτ από τον Ντούβνιακ και το πιο μεγάλο καλάθι του αγώνα από τον Αντεγκμπόγε, που πέρυσι έπαιξε στην Κηφισιά! Ο Άγγλος έκανε το 80-76 25'' πριν από τη λήξη και σφράγισε τη νίκη του Άρη. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Στην Αμαλιάδα ο Σάσα Βασίλιεβιτς έγινε ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, αφού με το τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα χάρισε στον Κόροιβο τη μεγάλη νίκη επί του ΚΑΟΔ (71-69). Η ομάδα της Δράμας με τον Όντομ να κυριαρχεί (23π.) είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρότι ο Τρότερ στο ντεμπούτο του πέρασε μάλλον απαρατήρητος. Ο Κόροιβος πάντως έβρισκε τρόπο να διατηρεί την επαφή με το σκορ, καθώς ο Ρούμπιο στο δικό του ντεμπούτο βοήθησε πολύ (16π., 6ρ.) και στο τέλος βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει με τον Βασίλιεβιτς. Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πάτρα ο Απόλλων έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Τζέιμς (έμεινε στους 9 πόντους) και νίκησε εύκολα τον Κολοσσό με 71-55. Οι Πατρινοί πήραν από την αρχή το προβάδισμα και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους, καθώς ο Πεν σκόραρε από την περιφέρεια (19π.), ενώ ο Φιτζπάτρικ έκανε σπουδαία δουλειά μέσα στις ρακέτες (15π., 11ρ.). Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.