«Έβρεξε» ασίστ και τρίποντα!

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Αν και η επιστροφή της ΑΕΚ στα σαλόνια της Basket League υπενθύμιζε την ύπαρξη των μεγάλων αναμετρήσεων από το παρελθόν, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να της... κόψει τον αέρα του ενθουσιασμού από το... τζάμπολ του αγώνα.

Το τελικό 92-58 αποτυπώνει στο έπακρο την εικόνα της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να στήνουν πάρτι έξω από τη γραμμή των 6.75μ. (15/27 τρίποντα) και τον Ιβάνοβιτς να ξεκουράζει βασικούς παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αγωνίστηκε για οκτώ λεπτά στο ματς, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο «alter ego» του. Τουλάχιστον με αυτήν την προοπτική αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος θύμισε λίγο από... Διαμαντίδη μοιράζοντας 13 ασίστ (!!) στους συμπαίκτες του.

Ουσιαστικά ήταν εκείνος που «έφτιαξε» τα εύκολα καλάθια της ομάδας του έχοντας επίσης 9 πόντους με 3/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Παππάς συνέχισε να παίζει απελευθερωμένος (18π., 4/6τρ.), ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς πιστοποίησε σε ένα ακόμα ματς ότι βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τη φετινή σεζόν. Αν και ο Μαυροβούνιος προπονητής τον χρησιμοποίησε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, πρόλαβε να σημειώσει 16 πόντους έχοντας επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Στα θετικά του αγώνα και η απόδοση του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ήταν αρνητικός στο Μόναχο με αποτέλεσμα να χάσουν οι «πράσινοι» τη δυναμική τους στη θέση του πάουερ φόργουορντ.  Συνολικά οι παίκτες του Ιβάνοβιτς μοίρασαν 27 τελικές πάσες ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί και η συμμετοχή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος φάνηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, δείγμα της αποχή του από τα παρκέ.

Για την ΑΕΚ εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα, ο -υπό αμφισβήτηση- Γκούντριτζ είχε καλές στιγμές, ενώ ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν ο άτυχος της βραδιάς αφού αποχώρησε τραυματίας.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 54-24, 74-44, 92-58

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Μποχωρίδης 9 (3τρ., 13ασ.), Γιάνκοβιτς 16 (4), Φώτσης 3, Παππάς 18 (4), Μαυροκεφαλίδης 1, Διαμαντίδης 1, Γκιστ 15 (1), Μπατίστα 6, Μπλουμς 5 (1), Ράιτ 2.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 8 (1), Κάιλς 8 (1), Σάκοτα 12 (2), Κασελάκης 5 (1), Πολυτάρχου 4, Παπαδιονυσίου, Ράιτ, Καμπερίδης 2, Σαρικόπουλος 9, Μιλόσεβιτς 2, Γκούντριτζ 8.