Παρέμβαση Ανδριανού

andrianos

Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το παράκαναν κι αυτό ανάγκασε τον υφυπουργό Αθλητισμού να τηλεφωνήσει στον Γιώργο Χαλβατζάκη και να του ζητήσει να κάνει το αυτονόητο: να εφαρμόσει τον κανονισμό!

Οι συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις και ανακοινώσεις των αδελφών Αγγελόπουλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που μεταφέρουν την προσωπική διαμάχη τους στο χώρο του μπάσκετ και τον δυσφημούν, προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού. Ο Γιάννης Ανδριανός τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, και του ζήτησε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει από μόνος του, ως θεσμικά αρμόδιος, χωρίς να του το ζητήσει κανείς: να επιληφθεί της υπόθεσης εφαρμόζοντας πιστά τον κανονισμό.

Ο πειθαρχικός κανονισμός του ΕΣΑΚΕ, όπως υπογράφηκε πρόσφατα και ισχύει ήδη, στο άρθρο 67 προβλέπει ότι οι ΚΑΕ και τα μέλη των διοίκησεών τους που "ενεργούν με τρόπο που δυσφημεί το άθλημα" και προβαίνουν σε "δημόσιες δηλώσεις οι οποίες μπορούν να παρακινήσουν τους φιλάθλους σε πράξεις βίας" τιμωρούνται. Και οι ποινές, για τις μεν ΚΑΕ μπορούν να ανέλθουν σε αποκλεισμό της έδρας μέχρι και για 5 αγωνιστικές, για τα δε μέλη των διοικήσεων, μπορεί να φτάσουν και την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα έως και για ένα χρόνο.

Μένει να φανεί αν ο Γιώργος Χαλβατζάκης θα τολμήσει να κάνει το αυτονόητο...